Război în Ucraina, ziua 512. Stare de urgență declarată în Crimeea

Război în Ucraina, ziua 512. Stare de urgență declarată în Crimeea

0
DISTRIBUIȚI

Autoritățile din Crimeea, teritoriu anexat de Moscova în 2014, au declarat stare de urgență în zona unui atac cu drone, anunță The Guardian.

O adolescentă a murit într-un atac cu drone ucrainene în nord-vestul Crimeei, a declarat guvernatorul din peninsula ocupată.

„Ca urmare a unui atac cu drone asupra uneia dintre așezările din nord-vestul Crimeei, patru clădiri administrative au fost avariate.


Serviciile (n.r. – de urgență) se află la fața locului”, declara mai devreme guvernatorul prorus Serghei Aksyonov într-o postare pe Telegram, fără să spună exact în ce localitate a avut loc atacul.

„Din păcate, atacul s-a lăsat cu victime: o adolescentă a murit”, a spus acesta.

Anunțul a venit la o zi după un incendiu pe un câmp militar militar din Crimeea, care a forțat autoritățile să evacueze mii de civili.

În 2014, Rusia a anexat Crimeea, unde își are baza Flota Mării Negre.

Kievul afirmă că peninsula Crimeea este ucraineană și că intenționează să o recupereze cu forța, ca parte a campaniei sale de expulzare a trupelor rusești de pe teritoriul său.

Kremlinul a acuzat miercuri Occidentul că închide ochii la ceea ce a spus că sunt „atacuri teroriste” comise de Ucraina în interiorul Rusiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.