Război în Ucraina, ziua 521. Nouă răniţi în urma unui atac cu...

Război în Ucraina, ziua 521. Nouă răniţi în urma unui atac cu rachete asupra orașului Dnipro UPDATE Zelenski a vizitat trupele de lângă Bahmut

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă – REUTERS/Clodagh Kilcoyne

Doi copii se numără printre cele nouă persoane rănite în atacul cu rachete rusești asupra orașului Dnipro, a declarat guvernatorul local, Serhiy Lysak. Acesta vorbește despre „o noapte dificilă” pentru regiune.

„În primul rând, atacuri cu rachete pe Dnipro. Noaptea, inamicul și-a continuat teroarea. Am vizitat regiunea Nikopol”, a scris guvernatorul din Dnipropetrovsk pe Telegram.

„Artileria grea a lovit chiar Nikopol și comunitatea Marganets. Consecințele sunt în curs de investigare. Dar principalul lucru este că localnicii sunt întregi. În Dnipro, numărul victimelor nu s-a schimbat. 9 persoane, inclusiv doi copii. Pe lângă clădirile administrative și clădirile atacate, avem și alte pagube.


Este vorba de 4 clădiri rezidențiale din jur. Una dintre ele este înaltă, celelalte sunt cu două etaje. De asemenea, au fost afectate 3 clădiri administrative și 7 mașini”, susține Serhiy Lysak.

„Știu că este dificil, dar vom persevera. Cei care au dat ordine criminale, le-au executat și s-au bucurat sincer de nenorocirea noastră, își vor primi partea lor. La urma urmei, răul se întoarce întotdeauna la cei care îl poartă”, a adăugat acesta.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a postat imagini de după atacul cu rachete rusești de la Dnipro: „Dnipro. Vineri seara. O clădire înaltă și clădirea Serviciului de Securitate al Ucrainei au fost lovite. Teroarea rachetelor ruse din nou. (…) Toate serviciile necesare sunt la fața locului. Răspundem rapid și ajutăm oamenii. Ținem situația sub control. Vom face totul pentru a aduce Rusia la pedeapsa totală pentru agresiune și teroare împotriva poporului nostru. Nenorociții ăștia vor răspunde. Vom face totul pentru dreptate”.

UPDATE Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vizitat sâmbătă trupele ucrainene în apropierea liniei de front din estul Bahmut, potrivit Reuters.

Fotografiile publicate de Zelenski pe Twitter îl arată pe acesta întâlnindu-se cu militarii și privind hărți într-o cameră slab luminată, fără ferestre și cu pereți de beton.

El a lăudat Forțele de Operațiuni Speciale ale Ucrainei.

„Îndeplinirea sarcinilor pentru binele Ucrainei de către voi, băieți, este cu adevărat eroică”, a scris Zelenski.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.