Razie de amploare a polițiștilor pe autostrada A1, în vestul țării. Zeci...

Razie de amploare a polițiștilor pe autostrada A1, în vestul țării. Zeci de sancțiuni în doar trei ore

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva, împreună cu polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 Deva – Nădlac și reprezentanții RAR Hunedoara și RAR Timiș, au desfășurat miercuri, în intervalul orar 09:30 – 12:30, o amplă acțiune „în scopul creșterii gradului de siguranță rutieră pe autostrada A1”.

Acțiunile s-au concentrat pe A1, la km. 401 – 408, Deva – Holdea (județul Hunedoara). Astfel, au fost verificate 134 de autovehicule, au fost reținute patru permise de conducere, au fost retrase 12 certificate de înmatriculare (două pentru ITP expirat și 10 pentru defecțiuni tehnice) și au fost aplicate 80 de sancțiuni contravenționale în valoare de 30.000 de lei.


31 de conducători auto au fost depistați circulând cu viteză peste limita legală, în cazul a doi dintre ei fiind aplicată și sancțiunea complementară de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile. Altor doi șoferi li s-au reținut permisele de conducere după ce polițiștii rutieri au constatat că termenul de valabilitate a documentelor era expirat. Trei conducători auto au fost sancționați contravențional pentru oprire nejustificată pe banda de urgență, nouă pentru neutilizarea luminilor, doi pentru neportul centurii de siguranță, doi pentru utilizarea telefonului mobil fără dispozitiv hands-free, iar alți 19 șoferi au fost amendați pentru alte abateri constatate.

„În jurul orei 10:30, la km. 401 (zona localităților Dobra – Holdea), pe direcția Sibiu – Nădlac, un tânăr în vârstă de 22 de ani, din jud. Caraș-Severin, a fost depistat și înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 189 de km/h. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar dreptul său de a conduce autovehicule pe drumurile publice a fost suspendat pentru o perioadă de 90 de zile. În jurul orei 12:00, la km. 401 (zona localităților Dobra – Holdea), pe direcția Sibiu – Nădlac, un bărbat în vârstă de 36 de ani, cetățean străin, a fost depistat și înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 184 de km/h. Și acest șofer a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar dreptul său de a conduce autovehicule pe drumurile publice a fost suspendat pentru o perioadă de 90 de zile”, au exemplificat polițiștii.

Autoritățile au precizat că, pentru creșterea gradului de siguranță în trafic, polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva vor continua acțiunile de prevenire și combatere a încălcării normelor rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.