Razie de amploare în zona Timişoarei: controale în trafic, la localuri şi...

Razie de amploare în zona Timişoarei: controale în trafic, la localuri şi baruri cu păcănele. Neregulile constatate de poliţişti

0
DISTRIBUIȚI

Ieri noapte, între orele 22 şi 2, poliţiştii din Timişoara au organizat o razie de proporţii, atât în oraş, cât şi la periferie. 51 de localuri şi 72 de firme cu spaţii de cazare au fost incluse în control. De asemenea, au fost controale în trafic şi au fost acordate 62 de amenzi.

La acțiunea cu scop preventiv au participat peste 70 de polițiști de ordine publică, rutieră și investigații criminale, polițiști din cadrul BCCO Timişoara, polițiști din cadrul IPTF Timişoara și jandarmi din cadrul IJJ Timiș/Gruparea de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timisoara.

„S-a acționat în două etape, atât în mediul urban cât și în mediul rural din zona de competență a Poliției municipiului Timișoara și s-a urmărit prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Pe durata acțiunii au fost controlate 51 de localuri publice și săli de jocuri de noroc, precum și 72 de societăți comerciale și spații de cazare.


Au fost legitimate 591 de persoane, 264 de autovehicule controlate și au fost efectuate 124 de testări cu aparatul etilotest și 5 cu aparatul drugtest, fiind depistată o deținere de substanțe psihoactive. Au fost acționate 39 de butoane de panică, nefiind constate nereguli, au fost conduse la sediul poliției 8 persoane în vederea identificării și amprentării. Au fost depistați în Timișoara 12 cetățeni străini, care aveau asupra lor documente valabile pe teritoriul României”, informează IPJ Timiş.

În urma verificărilor efectuate au fost aplicate 62 de sancțiuni contravenționale atât pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991, cât și pentru încălcarea normelor rutiere, iar ca măsuri complementare au fost reținute trei permise de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare.

Au fost constate şi două infracțiuni la regimul rutier. Astfel, sâmbătă, la ora 23, un bărbat a fost depistat conducând un motociclu pe Calea Medves, din Moșnița Nouă, fiind sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat valoarea de 1,24 mg/l alcool pur în aerul respirat. Acesta nu poseda nici permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În acest caz a fost întocmit un dosar penal.

Astfel de activităţi ale poliţiei vor continua în perioada următoare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.