Razii ale polițiștilor bănățeni. Peste 800 de sancțiuni în două județe, în...

Razii ale polițiștilor bănățeni. Peste 800 de sancțiuni în două județe, în doar trei zile

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii timișeni au acționat în weekendul recent încheiat pe raza întregului județ „pentru prevenirea și combaterea faptelor cu violență, a deținerii și consumului de substanțe interzise sau alcool, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră”.

În această perioadă au fost legitimate 348 de persoane, controlate 320 de autovehicule, efectuate 320 de testări cu aparatul etilotest și 16 cu aparatul drugtest.

„În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 327 de sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor rutiere, dintre acestea 150 au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, cât și pentru nerespectarea normelor prevăzute de Legea 61/1991.


Au fost constatate cinci infracțiuni la regimul rutier, au fost reținute 42 de permise de conducere (majoritatea pentru nerespectarea limitelor legale de viteză) și retrase cinci certificate de înmatriculare”, a transmis IPJ Timiș.

În aceeași perioadă, și polițiștii cărășeni au acționat „în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere”, aplicând aproape 500 de sancțiuni contravenționale. În plus, au fost reținute 28 de permise de conducere și au fost retrase șapte certificate de înmatriculare.

„181 de sancțiuni au fost aplicate pentru depășirea limitelor legale de viteză stabilite pentru anumite tronsoane de drum. 36 de bicicliști și pietoni au depistați în timp ce încălcau prevederile legale, fiind sancționați contravențional în consecință. 59 de conducători auto și pasageri au fost sancționați pentru nepurtarea centurii de siguranță. Dintre cele 28 de permise de conducere reținute, nouă au fost reținute pentru viteză excesivă, tot nouă pentru depășiri riscante sau neregulamentare și alte nouă pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului. De asemenea, au fost constatate cinci infracțiuni la regimul rutier, privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului”, a transmis IPJ Caraș-Severin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.