Toate cele 44 de autobuze 100% electrice au ajuns la Timișoara. Mai...

Toate cele 44 de autobuze 100% electrice au ajuns la Timișoara. Mai puțin de jumătate sunt în circulație

0
DISTRIBUIȚI

Toate cele 44 de autobuze 100% electrice comandate de fosta administrație într-un proiect cu finanțare europeană au ajuns la Timișoara. Prima „tranșă” de autobuze a ajuns în decembrie anul trecut, iar în aprilie 2023 primele două au ieșit pe traseu, cu altele adăugate pe parcurs.

„Aproape jumătate sunt deja înmatriculate. Cei care circulă pe liniile 33, 40, E1, E2, E3 și E7 se bucură de confortul lor. Celelalte urmează să fie recepționate și înmatriculate. De la 1 august și timișorenii care circulă pe linia 13 (din centru până la Ovidiu Balea) au la dispoziție autobuze noi. Capacitatea autobuzelor e de aproximativ 155 de pasageri, dintre care 50 pe scaun, au podea joasă, accesibilă pentru persoane cu mobilitate redusă”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Operativitatea municipalității în punerea în circulație a noilor mijloace de transport a fost criticată în mai multe rânduri de consilierul local Roxana Iliescu, aceasta acuzând că cele spuse de primar sau de viceprimarul Ruben Lațcău nu coincid cu informațiile din interiorul Societății de Transport Public Timișoara.

În plus, consilierul local Pro România acuza și lipsa de comunicare a societății, care nu răspunde solicitărilor de informații publice. „Cumva îi înțeleg că nu vor să-mi răspundă oficial. În ciuda minciunilor lor din ultima perioadă, cu toate că între timp au fost livrate toate cele 44 autobuze electrice, astăzi doar șase sunt în circulație.


Între timp, pe vremea caniculară de afară, timișorenii abia suportă să circule cu unități de transport fără aer condiționat și mizere, în timp ce atât tramvaiele cât și autobuzele electrice de ultimă generație zac pe maidan în curtea STPT”, scria Iliescu la mijlocul lunii iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.