Primul eveniment din seria District Sonor Soundscape aduce la Timișoara la sfârșitul acestei săptămâni o serie de recitaluri în perioada 28 – 30 iulie, la Anturaj, iar cei care vor susține concerte și seturi DJ sunt Bosquito, The Mono Jacks, Nightlosers, Fără Filtru, The Case, Louis King și DJ Zoleevee.
Formaţia Bosquito a fost fondată de Radu Almăşan în Braşov, la începutul anilor 2000, iar în perioada 2002 – 2006 au avut o serie lungă de piese care au ajuns pe prima poziţie în topurile de specialitate din România. În perioada 2009 – 2011 trupa a concertat în SUA, iar membrii sai au declarat că pentru ei acest fapt a fost unul recreaţional. Tot în această perioada au lansat şi piesa „Întuneric în culori”, alături de Ovidiu Lipan Țăndărică, iar apoi au revenit în România, unde au cântat în deschiderea concertului Shakira. Piesa „Pepita”, un cover după o piesă populară mexicană făcuta celebră în anii ’60 de grupul Luis Alberto de Parana & Los Paraguayos, a adus trupei un val imens de popularitate. „Revenim de fiecare dată cu cea mai mare plăcere în Timişoara, un oraş în care avem o mulţime de fani şi care ne oferă surprize plăcute de fiecare dată“, spune Radu Almăşan, solistul trupei.
Trupa The Mono Jacks a lansat în acest an albumul „Norul Nouă’ . „Este un album care a fost înregistrat în două etape, la aproape un an distanță. Din sesiunile de înregistrări au fost alese 10 piese câștigătoare, iar ele constituie un album care este probabil cel mai optimist album al trupei”, spune solistul formației. Trupa fondată de Doru Trăscău (ex-ab4) în 2008, care a lansat un album de debut bine primit – Now In Stereo – în 2010, a depășit numeroase schimbări de componență și un hiatus de doi ani până s-a regrupat, în 2017, în formula actuală. Muzica lor a răsunat până acum la mari festivaluri cât și prin turnee în toată țara, vorbind despre gânduri și sentimente pe care le trăim cu toții.
Formația Nightlosers a devenit cunoscută datorită pieselor „Beţivan Ratat” sau „Dragostea-i ca şi o râie“. Spectacolele acesteia fac parte din categoria evenimentelor autentice în care la loc de cinste sunt blues-ul şi prunele, exact după cum e şi titulatura albumului scos în 1998, „Plum Brandy Blues”.
De-a lungul anilor, formaţia a fost invitată să cânte într-o serie de locuri în afara graniţelor ţării. Muzica trupei este caracterizată drept un blues ardelenesc, un etno-blues construit ca display muzical postmodern, în care acordurile serioase ale blues-ului american sunt piperate cu intervenții etno române, maghiare și țigănești, montate în conformitate cu o imagine (a formației) desprinsă dintr-un film autoironic, în care un grup de țărănoi bețivi au ajuns întâmplător pe o scenă.
District Sonor Soundscape se va desfășura pe parcursul a trei weekend-uri, între 28 – 30 iulie, 18 – 20 august și 1 – 3 septembrie, în locații pe malurile Canalului Bega. Odată cu aceste evenimente, mediul urban se va transforma într-un district dedicat consumului de artă, în care creativitatea va prinde noi forme, iar creativii vor da frâu liber imaginației.
Primul weekend de District Sonor Soundscape, care va avea loc la Anturaj între 28 și 30 iulie , aduce pe scenă un amestec vibrant de genuri și stiluri muzicale. Biletele pot fi cumpărate online, sau în ziua evenimentului, direct la intrarea în locație. Acestea vor fi disponibile în două categorii: standard, cu acces pentru o zi de eveniment și abonament, cu acces pentru un weekend, respectiv trei zile de eveniment. Copiii sub 14 ani precum si persoanele cu dizabilități și tinerii din centrele de plasament beneficiază de gratuitate.
Proiectul „District Sonor Soundscape”, inițiat de Asociația Operațiunea Zâmbet în parteneriat cu Get a Gig GmbH (Gigmit), Tomtix, Anturaj Timișoara și Muzeul Apei Timișoara, aduce un val de evenimente inovatoare în cadrul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023. Scopul acestuia este valorificarea canalului Bega prin artă muzicală și artele noii ere digitale, precum desenul grafic digital, animațiile, video proiecțiile sau realitatea augmentată. District Sonor Soundscape nu doar că aduce împreună arta și muzica, ci și facilitează dialogul și schimbul cultural între artiștii locali și europeni. Prin promovarea multiculturalității, solidarității și toleranței, proiectul își propune să creeze o legătură mai puternică între oamenii din comunitatea locală și să întărească poziția Timișoarei ca un important centru cultural. Proiectul face parte din Programul Cultural Național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul BEGA, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii. Brand-ul District Sonor a luat naștere anul trecut, fiind fondat de către Szikszai Marius (antreprenor, artist manager) și Szikszai Minola ( compozitor și lead vocal Royal Unknown Artist).
bai ce trupe de rahat.. bucurestenizeaza si tm pana ajunge un cj
locatia asta anturaj nu e printre cele care ocupa ilegal domeniu public si pe care primaria vrea sa o demoleze? ar fi chiar culmea ca o astfel de locatie sa se gaseasca in parteneriat chiar cu primaria prin programele de capitala culturala si sustinute de aquatim etc.