Un cămin pentru vârsnici, închis parţial. Centrul Fundaţiei Timişoara ’89, redeschis de...

Un cămin pentru vârsnici, închis parţial. Centrul Fundaţiei Timişoara ’89, redeschis de autorităţi

0
DISTRIBUIȚI

A patra zi de controale la diversele centre sociale din judeţul Timiş au scos la iveală noi nereguli grave. Astăzi a fost închis parţial un cămin de bătrâni din Timişoara – Senior House Royal. În schimb, a fost redeschis centrul Fundației Timișoara ’89, destinat persoanelor fără adăpost.

CJPC Timis a dispus măsura de oprire temporară a utilizării unui număr de patru camere şi a sălii de servire a mesei la Senior House Royal SRL, „din următoarele motive: corpuri de mobilier deteriorate, cabluri electrice smulse din doză, veiozele montate pe pereţi cu fire electrice neizolate, grupuri sanitare neigienizate cu plăci de gresie sparte, saltea de pat deteriorată, pilote şi perne fără învelis, haine depozitate într-o camera şi în grupul sanitar aferent, în unele camere mocheta este uzată şi pătată, saltele pătate, lenjerie murdară, într-un grup sanitar de la etajul 3 a fost găsit căruciorul de servire a micului dejun pe care erau păstrate sandvişuri preparate în vederea servirii, în camera de depozitare pentru medicamente erau păstrate pachete de medicamente pe paviment şi nu pe rafturi, camerele verificate nu erau dotate cu site anti-insecte la geamuri, geamurile din spaţiul de servire a mesei nu erau prevăzute cu site de protecţie anti-insecte, pavimentul sălii de mese era neigienizat. Tot la acest centru, DSP Timis a aplicat trei amenzi, in valoare de 23.000 de lei si a dispus igienizarea tuturor spaţiilor în care au fost constatate neconformităţii, în termen de 15 zile; montare site protecție anti-insecte, termen 15 zile; efectuarea operaţiunilor DDD cu firmă autorizată, termen şapte zile; prepararea alimentelor în blocul alimentar doar cu personal autorizat sanitar şi numai în spatii igienizate, termen permanent; aprovizionare cu materiale si produse de curatenie si dezinfectanti in cantitati suficiente, termen 45 zile; asigurarea circuitelor spălătoriei de rufe şi asigurarea microclimatului în sălile unităţii, termen permanent; amenajarea cabinetului medical şi depozitarea corespunzătoare a medicamentelor, termen 48 ore; înscrierea la curs de igienă a personalului şi efectuarea controlului medical periodic pentru toţi angajaţii, termen 48 ore”.

În altă ordine de idei, dacă în urmă cu trei zile cerea închiderea centrului Fundaţiei Timişoara 89, astăzi, prefectul Mihai Ritivoiu s-a arătat mulţumit de condiţiile găsite.


Zeci de persoane din comunitatea locală s-au mobilizat şi au ajutat pentru a corecta neajunsurile semnalate de autorităţi.

„Azi, la ora 17.30, ca urmare a prezenței în teren a echipelor de la AJPIS, de la Protecția Consumatorului, și a mea, cele două instituții au reușit să fie de acord ca suspendarea centrului să fie anulată şi practic să poată să primească inclusiv de azi persoanele fără adăpost. S-au făcut schimbări importante în această perioadă şi mă bucur pentru acest lucru. Am fost în legătură continuă cu domnul Ilieşu în ultimele trei zile…”, a spus Mihai Ritivoiu, care s-a arătat mulţumit de schimbările făcute într-un timp foarte scurt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.