Un rugbist kenyan a semnat cu SCM USV Timişoara după ce a...

Un rugbist kenyan a semnat cu SCM USV Timişoara după ce a trecut testele „leilor”

0
DISTRIBUIȚI

SCM USV Timișoara a parcurs a doua săptămână de pregătire în această vară şi a înregimentat oficial un internaţional care se afla în probe. E vorba de Mumbi Melvin Thairu, jucător din naţionala Kenyei care a evoluat la CS Gura Humorului.

S-a pus accentul pe pregătirea fizică în această etapă de pregătire a „leilor” iar unul dintre cei doi jucători aflați în probe a fost reținut în lot și a semnat un contract valabil până la 31 decembrie 2024.


Mumbi Melvin Thairu (26 de ani) a fost păstrat. El a debutat pentru Kenya în 2019, are 120 kg și 184 cm înălţime, evoluează pe postul de pilier, dar poate juca și în linia a doua.

Altfel, talonerul Rohan Schwartz (Africa de Sud), tot de la RC Gura Humorului, nu a fost păstrat. Cu bănăţenii se pregăteşte şi pilierul Alexandru Țăruș și gruzinul Aleksandre Kalmakhelidze, care era deja acontaţi de club.

„Mă bucur că am reușit să revin acasă, căci Timișoara este acasă pentru mine. Chiar dacă lotul s-a schimbat față de acum șapte-opt ani când am plecat, băieții sunt la fel, sunt uniți și m-au primit cu brațele deschise. Căldura nu ne ajută în acest moment al pregătirilor, dar tragem de noi. Avem nevoie de câteva săptămâni bune de pregătire fizică, sunt importante”, a spus Alexandru Țăruș.

Pe 12 august începe partea a doua a sezonului, FR Rugby nu se grăbeşte cu anunţarea programului concret.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.