Vizită diplomatică la CCIA Timișoara

Vizită diplomatică la CCIA Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Excelența Sa domnul Osama Yousef A.A. Alqaradawi, ambasadorul statului Qatar în România, a efectuat în cursul săptămânii trecute o vizită la Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, unde a fost primit de președintele acesteia, Florica Chiriță, și de membri ai colegiului de conducere.

Principalul scop al vizitei a fost dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre Qatar și România și identificarea celor mai importante oportunități de afaceri și investiții pe care le oferă Statul Qatar, pe sectoare de activitate de interes pentru partea română.

Președintele CCIAT a făcut o prezentare succintă a principalilor indicatori economici ai județului Timiș și a locului pe care economia timișeană îl ocupă în context național, cât și o prezentare a activităților camerei timișene și a Centrului Regional de Afaceri: „“Excelența Voastră, vă aflați într-un județ care se bucură de avantaje calitative și competitive importante, printre care o poziție geografică privilegiată, un mediu de afaceri dinamic și un potențial investițional atractiv. (…) Conform statisticilor oficiale, la începutul anului, județul Timiș a fost declarat cel de-al doilea motor al economiei românești, după capitala București și printre puținele județe din țară cu balanță comercială pozitivă și cu cea mai mică rată a șomajului de 0,6% în martie 2023”, a subliniat Florica Chiriță.  La rândul lui, diplomatul qatarez a prezentat scopul vizitelor de documentare pe care le-a efectuat la mai multe camere de comerț din România, inclusiv CCIA Timiș.


„Doresc să creez o punte între investitorii din Qatar și cei din România, principalele domenii de interes fiind energia, securitatea cibernetică, tehnologia informației, inteligența artificială, agricultura organică, sectorul industrial, turismul și HoReCa, învățământul. Mediul de afaceri din Qatar este interesat să investească în preluarea unor proiecte mari, existând în acest sens un fond de investiții care operează la nivel global”, a precizat ambasadorul.

S-a convenit o agendă de lucru etapizată pentru perioada următoare: prima etapă va fi organizarea în cursul lunii septembrie a unei conferințe on-line cu participarea companiilor din vestul României și a celor qatareze, interesate să facă afaceri împreună în domeniile menționate, sub egida Ambasadei Statului Qatar în România,  urmând ca, după identificarea de proiecte și interese comune, să se organizeze în cursul anului viitor un forum de afaceri Qatar-România.

În finalul întrevederii, ambasadorul statului Qatar a oferit președintelui CCIAT un cadou simbolic pentru perioada în care ocupația de bază a locuitorilor din Golful Persic era pescuitul de perle.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.