Voluntari din întreaga lume participă la festival internațional Youth Summer Fest, la...

Voluntari din întreaga lume participă la festival internațional Youth Summer Fest, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Pentru al doilea an consecutiv, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) aduce laolaltă voluntari din toată lumea pentru a oferi un program de activități cu acces gratuit, în perioada 20 iulie – 12 august sub numele de Youth Summer Fest.

Deschiderea evenimentului va avea loc azi joi 20 iulie, de la ora 19:30, În Spatele Casei (Tineretului). În cadrul festivalului, peste 60 de voluntari internaționali, naționali și locali organizează, timp de o lună, activități cu acces gratuit, destinate tinerilor timișoreni și lugojeni. Evenimentul de deschidere va avea forma unei piețe interculturale, în care vizitatorii pot trece pe la standul fiecărei țări, unde vor descoperi poveștile, tradițiile, specificitățile culturale și chiar delicatesele culinare ale țărilor reprezentate: Armenia, Austria, Azerbaidjan, Belgia, Egipt, Franța, Georgia, Germania, Italia, Letonia, Lituania, Maroco, Polonia, Portugalia, Slovacia, Spania, Olanda, Tunisia, Turcia, Republica Moldova și România.

Pentru că FITT urmărește promovarea și susținerea continuă a tinerilor artiști, în încheierea pieței interculturale publicul se va bucura de un concert susținut de trupa Tuwa din Egipt, formată din tineri artiști care s-au alăturat festivalului și ca voluntari.
Programul cuprinde peste 40 de activități educaționale, artistice, sportive, recreative, de socializare și de petrecere a timpului liber, atât în engleză și traduse, cât și în română.


Participanții vor avea ocazia să învețe despre sustenabilitate, sănătatea mintală, vorbitul în public, siguranța în mediul online, risipa alimentară, solidaritatea și incluziunea socială, să se exprime prin forme de artă precum pictura, fotografia, muzica, ilustrațiile și colajul, dar și să interacționeze cu tineri din alte țări prin seri interculturale, picnicuri, întâlniri tematice și biblioteca vie. Calendarul activităților poate fi urmărit aici.

Activitățile din cadrul Youth Summer Fest sunt finanțate de Corpul European de Solidaritate și Consiliul Județean Timiș în cadrul proiectului Y Generate, prin intermediul Programului de finanțare nerambursabilă TimCultura și implementat cu sprijinul Universității de Vest din Timișoara și al Societății de Transport Public Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.