Zece centre rezidenţiale controlate, niciunul închis, într-un judeţ din vestul ţării. Ce...

Zece centre rezidenţiale controlate, niciunul închis, într-un judeţ din vestul ţării. Ce amenzi au fost date pentru nereguli

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Aşa cum s-a întâmplat în urma controalelor de miercuri la centrele rezidențiale pentru vârstnici, persoane adulte cu dizabilități și copii din judeţul Arad, nici ieri autorităţile nu au dictat sancţiunea cea mai dură – închiderea.


De asemenea, amenzile date pentru nereguli la controlul a zece facilităţi joi au fost similare, totalizând sancţiuni de peste 50 de mii de euro pentru diverse probleme constatate.

Conform raportărilor comisiilor de control a centrelor rezidențiale care funcționează pe raza județului Arad au fost controlate zece centre şi niciunuia dintre acestea nu i-a fost suspendată activitatea.

„În urma diferitelor abateri constatate, au fost acordate avertismente și amenzi în total de 270.000 lei. Un centru pentru vârstnici a primit amenzi totalizând 100.000 lei, din care jumătate pentru nefuncționarea iluminatului de securitate conform reglementărilor tehnice în vigoare și pentru că în încăperea unde funcționează centrala termică sunt amplasate materiale care nu au legătură funcționarea acesteia (ISU), 35.000 lei din partea Direcției de Sănătate Publică și 15.000 din partea Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului pentru diferite abateri constatate în privința unor condiții igienico-sanitare necorespunzătoare. Un alt centru pentru persoane vârstnice și unul pentru copii au primit amenzi a câte 50.000 lei pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu.
– Trei centre au fost amendate cu sume mai mici sau egale cu 5.000 lei;
– În cazul tuturor centrelor verificate au mai fost aplicate avertismente sau măsuri administrative de remediere a deficiențelor”, se arată în comunicatul Prefecturii Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.