CSC Dumbrăviţa joacă din nou „acasă” pe terenul adversarei în Cupă. Play-off-ul...

CSC Dumbrăviţa joacă din nou „acasă” pe terenul adversarei în Cupă. Play-off-ul cu UTA, la Arad, în nocturnă

0
DISTRIBUIȚI
Foto: CSC Dumbrăviţa / Facebook

CSC Dumbrăviţa are joi seara duelul cu UTA pentru accederea în grupele Cupei României. Deşi alb-verzii sunt gazde, la fel ca în ediţia trecută a competiţiei, din cauza (lipsei) infrastructurii, meciul fiind ales pentru a fi transmis seara chiar de FRF, timişenii pierd iarăşi micul avantaj pe care o echipă l-ar avea într-o dispută pe teren propriu.

Motivul e deja obositor, Timişul şi Timişoara e la pământ cu infrastructura sportivă. După închiderea stadionului „Dan Păltinişanu” de către CJ Timiş, fix pentru o problemă rezolvabilă la nocturnă (o siguranţă), vestul ţării a rămas cu o singură arenă omologabilă (cu nocturnă) la nivel înalt – adică stadionul din Arad. Aceasta va fi şi locaţia întâlnirii dintre dumbrăviţeni (gazde) şi UTA (oaspeţi) în manşa unică a play-off-ului Cupei.

Timişenii sunt deja „păţiţi” de anul trecut, când CSC Dumbrăviţa a ajuns în faza grupelor, dar a fost nevoită să joace toate partidele pe terenul adversarelor, inclusiv cu cele de eşalon superior – Rapid şi CFR Cluj, care conform regulamentului trebuiau ele să meargă în primul rând în deplasare la… Dumbrăviţa. Arena „Ştefan Dobay” a alb-verzilor însă nu a fost prevăzută pentru dueluri de ligă superioară.


Au fost făcute lucrări în ultima perioadă, mai recent la gazon, fapt care i-a şi determinat pe dumbrăviţeni să-şi mute două jocuri de campionat la Ghiroda.

Astfel, meciul CSC Dumbrăviţa – UTA, din play-off-ul Cupei României, se dispută joi, de la ora 20.00 (transmis de FRF.TV), pe arena „Francisc Neuman”, din Arad. Timişenii au anunţat că vin în sprijinul fanilor, asigurându-le transportul în judeţul vecin: „Clubul nostru asigură transport gratuit suporterilor care doresc să facă deplasarea, prin înscriere la telefon 0723.633.412 (Valeriu Rișcuța), până miercuri, 30 august, la ora 16.00. Pentru cei care vor opta pentru deplasarea în mod organizat, transportul și intrarea la meci sunt gratuite!”.

Buziaşul cu Chindia, la Lugoj

În aceeaşi fază a competiţiei, surpriza zonei de până acum, Phoenix Buziaş are poate cel mai important meci de până acum, având de înfruntat „acasă” fosta prim-divizionară Chinida Târgovişte. Echipa galben-albastră va juca acest meci, precum cele precedente de acasă din competiţie, cu Politehnica (scor 2-0 după prelungiri) şi CSM Reşiţa (1-0), la Lugoj, pe arena „Tineretului”.

„Chiar dacă nu mai au fost mulţi jucători dintre cei care au activat anul trecut la nivelul Ligii I şi noi suntem în aceeaşi situaţie, ne lipsesc foarte mulţi jucători dintre cei cu care am încheiat sezonul anterior, dar Cupa este o competiţie a tuturor posibilităţilor, a surprizelor. Noi am reuşit două surprize până acum, sperăm să o producem şi pe a treia. Dar gândurile noastre în perioada imediat următoare sunt clar pe refacerea jucătorilor din punct de vedere fizic şi medical, căci şi aici avem probleme. Clar, Chindia porneşte favorită, prin prisma eşalonului în care evoluează, prin prisma obiectivului pe care-l au. Prin prisma transferurilor pe care le-au făcut, dar avem şi noi şansa noastră, cum am avut în celelalte partide de Cupă şi cu siguranţă ne-o vom juca până la capăt”, a spus Cosmin Petruescu, antrenorul Buziaşului, despre disputa cu dâmboviţenii.

Partida Phoenix Buziaş – Chindia Târgovişte (play-off Cupa României) e programată mâine, de la ora 17.30.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.