Câinele de serviciu al ISU Timiș a trecut în rezervă (foto)

Câinele de serviciu al ISU Timiș a trecut în rezervă (foto)

0
DISTRIBUIȚI

La sediul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș a avut loc astăzi ceremonia militară cu prilejul trecerii în rezervă a câinelui de serviciu. „După o perioadă de opt ani, camaradul nostru, numele de serviciu Sema, cunoscut în rândul pompierilor sub numele de Shiba, a fost retras de la misiuni și de la executarea serviciului”, a transmis ISU Timiș.

Ciobănesc belgian Malinois, născut la data de 21 mai 2014, Shiba a fost atestat pentru specializarea „căutare salvare în mediul urban”, începând cu anul 2015, la Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” din Sibiu.

„Cuplul canin, format de-a lungul timpului din plutonier adjutant șef Berian Florin-Cozmin, plutonier Pavel Dănuţ-Alexandru și ulterior din plutonier adjutant Veleșcu Iulian și câinele de serviciu Shiba s-a caracterizat întotdeauna prin înalt profesionalism, rigurozitate, operativitate, atenție la detalii, îndemânare, bună comunicare, relaționare și atașament”, spune mesajul pompierilor.

Shiba a participat la numeroase activități specifice, misiuni reale de căutare-salvare, dar și exerciții, antrenamente de specialitate și demonstrații.

„În spirit camaraderesc, specific armei noastre, ca semn de apreciere față de activitatea desfășurată, începând cu data de 22 august 2023, data trecerii lui în rezervă, s-a hotărât ca acesta să rămână în marea familie a pompierilor, urmând a fi adoptat de către conductorul actual, domnul plutonier adjutant Veleșcu Iulian, alături de care a petrecut ultima parte din activitate creându-se o relație specială”, a comunicat ISU Timiș.

În locul lui Shiba, postul de câine de serviciu al ISU Timiș va fi preluat tot de un Malinois.


„Noul nostru camarad, Gaha, are în prezent vârsta de patru luni, se află în perioada de instrucție, urmând ca după parcurgerea acestui stagiu de antrenament să intre în serviciu. Având convingerea că și Gaha va reprezenta un partener de nădejde alături de pompierii timișeni, îi urăm «Bun venit în rândul salvatorilor!»”, mai spune mesajul pompierilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.