CSC Dumbrăviţa a mai împrumutat un tânăr de la UTA. Alb-verzii au...

CSC Dumbrăviţa a mai împrumutat un tânăr de la UTA. Alb-verzii au ajuns la 11 transferuri

0
DISTRIBUIȚI
Foto: cscdumbravita.ro

CSC Dumbrăviţa a mai făcut o mutare în aşteptarea startului Ligii 2. Alb-verzii au ajuns la patru împrumuturi de la prim divizionara UTA prin aducerea ghanezului Bruce Nortey, un mijlocaş ofensiv în vârstă de 19 ani.

„Contingentul arădean” al timişenilor s-a mărit la patru, după ce la Dumbrăviţa au mai sosit sub formă de împrumut în această vară Fabiano Cibi, Răzvan Ristin şi Paul Mercioiu. În total, alb-verzii au achiziţionat 11 jucători, celelalte sosiri înregistrate fiind cele ale lui: Paul Toroc, Darius Țieranu, Nenad Lalic, Cosmin Gladun, Nicolae Sofran (toți de la Ripensia Timișoara) Vlad Băluțoiu (LPS Banatul) și Mykhailo Plokhotnyuk (CSM Slatina).

Daniel Bruce Nortey face parte din lotul de jucători africani adus la arădeni de antrenorul Mircea Rednic. E cunoscut apetitul acestuia pentru numărul mare de transferuri de jucători străini. Născut la Accra, acesta a început fotbalul la Emmanuel City, iar în primăvara acestui an a ajuns la UTA, unde nu a apucat să debuteze, deşi a făcut parte din lotul de meci în două rânduri.

Timişenii au aflat între timp că în prima rundă, amânată din cauza litigiului Braşovului la TAS legat de licenţă, vor întâlni Progresul Spartac, în condiţiile în care ardelenii au primit răspuns negativ şi de la Lausanne.


În urma acestei înfrângeri în birouri, echipa pregătită de Dan Alexa este în pericol chiar să dispară, fiind retrogradată în Liga 3, iar toţi jucătorii sunt liberi să plece. 15 dintre ei şi-au activat deja această clauză. La braşoveni activa şi bănăţeanul Ştefan Blănaru, fost jucător la „Ripi” şi Poli. În eşalonul terţ se află şi formaţia susţinută de suporterii stegari – SR Braşov. În ceea ce-i priveşte pe dumbrăviţeni, primul joc oficial din sezonul 2022-23 va fi cel din runda a 2-a, de pe teren propriu, cu Corvinul, programat sâmbătă, de la ora 11 (transmis pe FRF.TV). Hunedorenii au început campionatul cu un succes acasă în faţa altei nou promovate – Ceahlăul. Deocamdată nu se ştie când va avea loc disputa Progresul Spartac – CSC Dumbrăviţa din etapa I.

Fără joc în weekendul trecut, CSC Dumbrăviţa a disputat două jocuri-şcoală în compania juniorilor U17, antrenați de Silviu Bălace, la baza Galaxy, din vecinătatea stadionului „Dan Păltinișanu”. 8-0 miercuri și 10-1 sâmbătă au fost scorurile testelor „în familie”, care au avut două reprize de câte 50 de minute. Un test similar e programat şi mâine, în condiţiile în care Buziaşul, stabilit iniţial ca adversar amical, are joc programat în Cupă, cu Politehnica. Duelul din turul 2 e mâine, de la ora 17.30, la Lugoj, deoarece la Carani sunt lucrări la vestiare. Ripensia a anunţat că se deplasează la Ghiroda pentru meciul de Cupă, programat la aceeaşi oră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.