Fonduri europene de peste 1,5 miliarde de euro pentru combaterea abandonului școlar...

Fonduri europene de peste 1,5 miliarde de euro pentru combaterea abandonului școlar în România

0
DISTRIBUIȚI

România a primit granturi pentru 1.400 de școli pentru a reduce părăsirea timpurie a școlii, i-a spus vicepreședintele CE, Margaritis Schinas, europarlamentarului Eugen Tomac. Acum urmează selecția de noi proiecte prin PNRR pentru a sprijini învățământul românesc în reducerea abandonului școlar.

Europarlamentarul Eugen Tomac a spus că în ultimele zile s-au purtat dezbateri intense cu privire la riscurile la care sunt expuși adolescenții din România.

„Consider însă că cel mai mare pericol cu care se confruntă tinerii din România este abandonul școlar. Suntem țara cu cea mai mare rată a abandonului școlar din Uniunea Europeană. Conform Eurostat, în 2022, 15,6% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18-24 de ani abandonează învățământul. În România, combaterea abandonului școlar a rămas doar o lozincă.


Am întrebat Comisia Europeană cum poate fi sprijinită țara noastră pentru a stopa acest fenomen. Combaterea părăsirii timpurii a școlii nu se poate face fără bani”, spune europarlamentarul român.

Acesta precizează că vicepreședintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas, i-a comunicat că România a primit deja granturi pentru 1.400 de școli pentru a reduce părăsirea timpurie a școlii, iar acum urmează selecția de noi proiecte prin PNRR pentru a sprijini învățământul românesc în reducerea abandonului școlar.

„Astfel, din Fondul Social European se vor aloca 500 de milioane de euro. Pentru perioada 2024-2027, aceste resurse vor fi destinate combaterii abandonului școlar și integrării copiilor din zonele defavorizate în câmpul muncii. De asemenea, România va mai primi peste 950 de milioane de euro. Acești bani vor fi destinați infrastructurii școlare, cu prioritate pentru instituțiile de învățământ cu un grad ridicat de abandon școlar”, relatează Tomac

Acesta precizează că va monitoriza fiecare etapă privind implementarea acestor programe, va vizita școli și licee, va discuta cu elevi și profesori, cu autorități locale și centrale, deoarece aceste proiecte nu au nevoie doar de finanțare, ci și de implementarea lor eficientă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.