Guvernul prelungește valabilitatea polițelor Euroins cu încă trei luni

Guvernul prelungește valabilitatea polițelor Euroins cu încă trei luni

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Executivul aprobă, joi, prelungirea valabilității polițelor Euroins cu încă 3 luni, adică până pe 8 decembrie. Premierul Marcel Ciolacu afirmă că modificarea este legitimă, fiind încă în vigoare peste 1,8 milioane de polițe RCA emise de Euroins.

„O altă decizie importantă este prelungirea valabilității polițelor Euroins cu încă 3 luni, adică până pe 8 decembrie.


Motivul acestei modificări cred că este legitim, sunt încă în vigoare peste 1,8 milioane de polițe RCA emise de Euroins! Iar dacă s-ar păstra termenul actual de expirare, 8 septembrie, este evident că ar exista un real pericol de scădere a gradului de cuprindere în asigurarea obligatorie RCA a unui segment uriaș din parcul auto național”, spune premierul Marcel Ciolacu la începutul ședinței de guvern.

Astfel, prin proiectul de ordonanță de urgență se reglementează faptul că, pentru poliţele de asigurare/reasigurare încheiate de societățile de asigurare/reasigurare aflate în procedură de insolvență în derulare la data intrării în vigoare a ordonanței de urgență, termenele de încetare de drept de 90 de zile, respectiv de 150 de zile, prevăzute la art. 262 alin. (32 ) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, cu modificările şi completările ulterioare, se prelungesc cu 90 de zile, se precizează în nota de fundamentare a proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.