Handbaliştii alb-violeţi au câştigat Cupa Poli după o finală cu sârbii de...

Handbaliştii alb-violeţi au câştigat Cupa Poli după o finală cu sârbii de la Metaloplastika

0
DISTRIBUIȚI
Foto: handbal.scmtimisoara.ro

SCM Politehnica Timişoara s-a impus în turneul tradiţional de acasă, ajuns la a 46-a ediţie. Alb-violeţii au depăşit fosta campioană europeană Metaloplastika Sabac, în ultimul act, scor 35-34.

În prima zi, vinerea trecută, SCM Poli a trecut de o altă echipă din Serbia, prim-divizionara Proleter Zrenjanin, scor 35-31. Echipă învinsă şi în finala mică, de Universitatea Cluj-Napoca.

21-19 a fost scorul pauzei în duelul de sâmbătă, cu Metaloplastika. Poli a condus cu 35-32, dar sârbii s-au apropiat la un singur gol pe final.


Ultima reușită a venit cu opt secunde înaintea sirenei de final. „A fost un pic de tensiune, pentru că am vrut să câștigăm Cupa Poli, acasă, și să ne îmbunătățim jocul. Pentru moral aveam nevoie de acest succes. M-a mulțumit că astăzi am avut o atitudine mai bună decât în prima zi. Am arătat mai mult ca o echipă. Fiecare jucător, când a intrat în teren, a adus un plus”, a declarat Mihai Rohozneanu, antrenorul principal al lui SCM Politehnica Timișoara

Sadoveac, Ignat și Bran au lipsit din motive medicale. Filip Marjanovic (SCM Poli) – a fost golgeterul turneului (14 goluri); Filip Pavkovic (Metaloplastika) – a fost desemnat cel mai bun portar; Claudiu Pal (SCM Poli) – cel mai bun tânăr jucător; Miriani Gavashelishvili (Metaloplastika) – cel mai bun jucător; au fost premiile individuale ale competiţiei.

A fost a 46-a ediție a Cupei Politehnica. Prima s-a disputat în 1968, anul în care a fost inaugurată sala din Timișoara.

Duminică, de la ora 18.00, SCM Poli începe campionatul cu un meci acasă în compania celor de la CSM Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.