A început Electronics Summer University la Universitatea Politehnica Timișoara

A început Electronics Summer University la Universitatea Politehnica Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Liga Studenților de la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale (LSFETc), cu sprijinul Universității Politehnica Timișoara și a companiilor partenere, anunță organizarea celei de-a opta ediții a Electronics Summer University (ESU). Evenimentul, care a debutat pe 21 august și se va desfășura până la data de 3 septembrie 2023, este destinat elevilor din clasele a XI-a, având ca principal obiectiv reducerea ratei abandonului universitar prin familiarizarea acestora cu viața de student și mediul universitar.

Deschiderea oficială a avut loc în cadrul Centrului de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara, unde conf.univ.dr. Liviu Cădariu-Brăiloiu, Prorector UPT, a urat elevilor bun venit din partea conducerii și le-a prezentat acestora oferta educațională a universității.


Totodată, Paul Stiegelbauer, Reprezentantul Studenților în Consiliul de Administrație UPT, le-a vorbit despre oportunitățile de care pot beneficia în calitate de studenți.

ESU reprezintă o oportunitate pentru peste 100 de elevi din întreaga țară de a experimenta, pe o perioadă de două săptămâni, simulări de cursuri și laboratoare predate de către specialiștii și profesorii din cadrul UPT. În plus, aceștia vor participa la workshop-uri în cadrul diferitelor companii partenere din Timișoara, unde vor avea ocazia să discute cu oameni de succes din domeniu și să își dezvolte abilitățile necesare în plan profesional.

Pe lângă aspectul academic, voluntarii ESU au pregătit o serie de activități distractive, precum Olimpiada Trăsniților, Treasure Hunt și seri sociale, pentru dezvoltarea elevilor pe plan social, oferindu-le astfel o experiență complexă și plăcută. Mai mult, participanților le sunt asigurate mesele, cazarea și necesarul pentru activitățile organizate.

Este important de menționat faptul că Electronics Summer University este singura universitate de vară din țară care oferă gratuitate pentru participarea la proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.