Migranți care încercau să iasă ilegal din România, prinși de polițiști

Migranți care încercau să iasă ilegal din România, prinși de polițiști

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, judeţul Timiș, au depistat opt cetăţeni din Bangladesh, toți intrați legal pe teritoriul României, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

„În data de 10 august 2023, în jurul orei 02:30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare – ITPF Timişoara, în cooperare cu lucrători din cadrul Secției de Poliție a orașului Sânnicolau Mare, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în urma căreia au oprit pentru control, pe comunicația DN6, la ieșirea din localitatea Sânnicolau Mare, un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în România, condus de un cetățean român. În interiorul autoturismului au fost depistați patru cetățeni străini care nu își justificau prezența în zonă”, a transmis Poliția de Frontieră.

„La data de 10 august, polițiștii Orașului Sânnicolau Mare, împreună cu cei din cadrul STPF Sânnicolau Mare, au oprit pe strada Vânătorului, din localitate un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 33 de ani.


În urma efectuării controlului autoturismului, au fost depistați patru pasageri, cetățeni străini, care nu aveau asupra lor documente valabile pe teritoriul României. Atât conducătorul auto, cât și cele patru persoane au fost conduse la sediul STPF Sânnicolau Mare în vederea identificării și continuării cercetărilor”, a transmis IPJ Timiș.

Câteva ore mai târziu, polițiștii de frontieră au depistat la aproximativ 300 de metri de frontiera cu Ungaria, alţi patru cetăţeni străini care se deplasau pe jos, pe la frontiera verde. Persoanele în cauză au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări.

„În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cetățenii străini din ambele cazuri sunt din Bangladesh şi au vârste cuprinse între 24 și 37 de ani. Din primele declarații a rezultat că aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, cu intenţia de a ajunge în vestul Europei. În ambele cazuri, cetățenii străini au intrat legal în țară, în baza unor vize de muncă. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Totodată, pe numele șoferului autoturismului a fost deschis dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun”, a mai comunicat ITPF Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.