O nouă întâlnire Culinaria Banatica, cu istorii captivante despre gastronomia bănățeană

O nouă întâlnire Culinaria Banatica, cu istorii captivante despre gastronomia bănățeană

0
DISTRIBUIȚI

Seria Lecturile Culinaria Banatica, o ocazie singulară de a cunoaște și a savura gastronomia autentică bănățeană, continuă vineri, 25 august, de la ora 12.00, la Grătarul cu Ștaif din strada Matei Corvin nr. 4, în Timişoara, unde va avea loc o incursiune în captivantele istorii legate de identitatea culinară locală, alături de invitații Oana Irina Coantă, preocupată de mai bine de două decenii de alcătuirea unor meniuri autentice, și Cosmin Dragomir, un jurnalist specializat pe gastronomie, coautorul volumului „Dulce Românie – o istorie a deserturilor de la noi” și câștigator al premiului Gault & Millau, oferit de Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism.

Întâlnirea, moderată de Caius Merșa, dorește să descopere o serie de secrete ale bucătăriei autentice bănățene și să prezinte evoluția bucătăriei locale, de la cea tradițională la preparatele mai moderne care influențează vechile obiceiuri culinare, cu amestecurile culturale survenite de-a lungul timpului, precum și perspectivele de viitor ale acesteia.

Principalele subiecte de discuție vor fi: amestecuri culturale: modul în care diverse influențe culturale au contribuit la formarea identității gastronomice unice a zonei Banatului, tendințele îndreptate spre exclusivitatea produselor locale: analiza modului în care se dezvoltă tendințele de a promova și prezenta produsele locale într-o manieră unică și exclusivistă, turism culinar: cum poate gastronomia locală să devină un motor pentru turism și cum se pot integra experiențele culinare în oferta turistică a regiunii, conservare versus evoluție: provocarea de a păstra autenticitatea rețetelor tradiționale în contextul unei lumi în schimbare constantă.


Banatului. Evenimentul face parte din programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.