Pericol de viituri în trei județe. Mai multe râuri din Banat, sub...

Pericol de viituri în trei județe. Mai multe râuri din Banat, sub atenționare cod galben

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Furtunile prognozate după caniculă vor aduce precipitații abundente, astfel că specialiștii INHGA au emis o atenționare cod galben de viituri pentru râuri din trei județe, în partea de vest a țării, valabilă marți.

Râuri din Banat, sub atenționare Cod galben.


Specialiștii INHGA au emis o atenționare cod galben de viituri pentru râuri din trei județe, în partea de vest a țării, începând de marți, ora 3:00, până la ora 16:00.

În acest interval sunt posibile depășiri ale cotelor de atenție pe anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna și Dunăre – afluenţii mici aferenţi sectorului amonte stația hidrometrică Orşova, în județele Timiș, Caraş-Severin şi Mehedinţi.

Potrivit specialiștilor, fenomenele vizate constă în scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri.

„Având în vedere atenționarea hidrologică actuală, recomandăm respectarea măsurilor dispuse de autoritățile de la nivel național, județean sau local cu responsabilități ȋn gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații”, se menționează în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.