Polițiștii timișeni, razie pentru depistarea șoferilor care conduc beți sau drogați. Peste...

Polițiștii timișeni, razie pentru depistarea șoferilor care conduc beți sau drogați. Peste 400 de mașini oprite într-o singură noapte (foto)

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1560765257">

Polițiștii Serviciului Rutier Timiș și Biroului Rutier Timișoara au acționat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în Timișoara și în zona periurbană pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și droguri la volan.

De asemenea, polițiștii au continuat informarea participanţilor la trafic cu privire la recentele modificări ale Codului Penal referitoare la consecințele legale ale consumului de alcool/ droguri de către conducătorii auto. Potrivit noilor reglementări, persoana care conduce un autovehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și comite un accident de circulație soldat cu decesul victimei, va fi condamnată la închisoare cu executare. Au fost folosiți și ochelarii care simulează consumul de alcool și droguri.

„În cadrul acțiunilor, polițiștii ai legitimat 471 de persoane, au controlat 425 de autovehicule, efectuând 370 de testări cu aparatul etilotest și 22 cu aparatul drugtest. În urma controalelor au fost aplicate 46 de sancțiuni contravenționale în valoare de 11.309 lei pentru nerespectarea prevederilor rutiere. Au fost retinute 14 permise de conducere (dintre care șase pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului) și retrase două certificate de înmatriculare. Au fost constate opt infracțiuni (trei de conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive, una de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, trei de conducere fără permis de conducere, una de conducerea unui autovehicul neînmatriculat)”, a transmis IPJ Timiș.

Trei bărbați au fost prinși în timp ce conduceau după ce consumaseră canabis. Doi în Timișoara, pe Dorobanților și Mătăsarilor, iar al treilea în Săcălaz. În toate cele trei cazuri au fost întocmite dosare penale.

Oamenii legii au precizat că acțiunile de acest gen vor continua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.