Primăria Ghiroda îndeamnă cetățenii să-și curețe terenurile de ambrozie. Ce sancțiuni prevede...

Primăria Ghiroda îndeamnă cetățenii să-și curețe terenurile de ambrozie. Ce sancțiuni prevede legea

0
DISTRIBUIȚI

Una dintre cele mai dăunătoare plante se apropie de sezonul de vârf, iar Primăria Ghiroda îndeamnă cetățenii să ia măsuri.

„Am intrat în luna august, începutul unei perioade în care ambrozia se află în punctul maxim de polenizare și care se întinde până la sfârșitul lui octombrie.


Cea mai simplă și eficientă metodă pentru a preveni răspândirea ei rămâne cosirea manuală a acesteia. Conform deciziei H.C.L. 06/2017, art. 21, proprietarii sau deținătorii de terenuri trebuie să se asigure că zona verde de la limita proprietății lor și până la carosabil este curată și îngrijită. Această decizie este întărită, în această perioadă, de Legea nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia și se pot aplica amenzi între 750 și 5.000 de lei, în cazul persoanelor fizice, sau între 5.000 și 20.000 de lei, în cazul persoanelor juridice. Necombaterea ambroziei atrage sancțiuni, însă aduce consecințe pentru întreaga populație din cauza efectelor sale dăunătoare. Este una dintre cele mai periculoase plante din cauza potențialului său alergen și poate provoca simptome extrem de grave. Vă încurajăm să ne sesizați prezența ambroziei pe terenurile din Ghiroda și Giarmata Vii la dispeceratul Poliției Locale și pe pagina de Facebook”, a transmis Primăria Ghiroda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.