Război în Ucraina, ziua 525. Dronele rusești au atacat Kievul. Alte atacuri,...

Război în Ucraina, ziua 525. Dronele rusești au atacat Kievul. Alte atacuri, la instalații portuare și de depozitare a cerealelor în sudul țării

0
DISTRIBUIȚI
<


figure id="attachment_460964" style="width: 640px" class="wp-caption alignnone">
Foto: arhivă

Unitățile antiaeriene au doborât mai multe drone care au atacat capitala ucraineană Kiev, miercuri dimineața, iar resturi de drone au căzut în trei districte, dar nu au provocat răniți, au declarat primarul Vitali Klitschko și oficiali militari, citați de Reuters.

Klitschko a scris pe Telegram că resturi de drone au căzut într-un district central și că o clădire nerezidențială a fost avariată. Serviciile de urgență se aflau la fața locului.

Klitschko a mai adăugat că au căzut resturi și într-un alt district și că un copac a luat foc.

Serhiy Popko, șeful administrației militare din Kiev, a transmis că au căzut resturi și pe un teren de joacă în apropiere de centrul orașului și că a luat foc o clădire nerezidențială.

Niciunul dintre oficiali nu a raportat răniți.

Drone rusești au atacat miercuri dimineața instalații portuare și de depozitare a cerealelor din sudul regiunii de coastă ucrainene Odesa, incendiind unele dintre ele, a scris guvernatorul regional Oleh Kiper pe aplicația Telegram.

Acesta a adăugat că nu fost raportate victime.

Presa ucraineană a relatat că dronele au sosit dinspre Marea Neagră și apoi s-au deplasat spre vest, de-a lungul fluviului Dunărea, spre Ismail, un port cheie din care grânele ucrainene sunt transportate cu barje spre portul românesc Constanța de la Marea Neagră pentru a fi trimise mai departe.

De asemenea, pentru prima dată de la expirarea acordului privind cerealele, mai multe nave de marfă străine au sosit duminică în portul Ismail prin Marea Neagră, a relatat presa ucraineană.

Rusia a intensificat atacurile asupra infrastructurii agricole și portuare ucrainene după ce a refuzat să prelungească acordul privind cerealele din Marea Neagră, care permitea exporturile de cereale ucrainene, transmite Reuters.

Un alt atac rusesc de la sfârșitul lunii iulie a vizat terminalul portuar Ismail, distrugând un depozit de cereale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.