Război în Ucraina, ziua 553. Avioane ruseşti distruse în cel mai mare...

Război în Ucraina, ziua 553. Avioane ruseşti distruse în cel mai mare atac cu drone de la startul ostilităţilor

1
DISTRIBUIȚI

Dronele ucrainene au atacat Rusia în timpul nopții, distrugând avioane militare și perturbând traficul aerian, au declarat oficialii ruși miercuri dimineață, la câteva ore după slujba de înmormântare a liderului mercenar rus Evgheni Prigojin.

Dronele ucrainene au vizat șase regiuni rusești în cel mai mare atac coordonat cu drone de la începutul războiului, scrie Sky News.

În Pskov, unde patru avioane militare au fost avariate, guvernatorul regional Mihail Vedernikov a anulat toate zborurile până când daunele vor putea fi evaluate.

Rapoarte media neconfirmate au afirmat că între 10 și 20 de drone ar fi putut ataca aeroportul.

Alte drone au fost doborâte deasupra Oriol, Briansk, Riazan, Kaluga și a regiunii Moscovei, potrivit Ministerului Apărării.

Cel mai important atac pare să fi fost la Pskov, la aproximativ 660 km nord de frontiera ucraineană, în apropiere de granițele cu Estonia și Letonia, unde oficialii ruși au declarat că patru avioane militare de transport Il-76 au fost avariate, relatează Reuters.

Agenția de știri Tass, care citează serviciile de urgență, a declarat că patru avioane de transport Il-76, de mult timp „calul de bătaie” al armatei ruse, au fost avariate la aerodromul militar.

Oficiali militari și din domeniul apărării din Rusia au declarat că trei drone ucrainene au fost doborâte deasupra regiunii sudice Briansk, una deasupra regiunii centrale Orlov și una deasupra regiunii Riazan, la sud de Moscova.


Spațiul aerian din jurul aeroportului Vnukovo din Moscova a fost închis pentru scurt timp, a relatat Tass.

Un avion rusesc a distrus, de asemenea, patru ambarcațiuni ucrainene de atac rapid care transportau până la 50 de parașutiști într-o operațiune în Marea Neagră, a precizat armata.

Reuters nu a reușit să verifice în mod independent aceste rapoarte și nu a existat niciun comentariu imediat din partea Ucrainei.

Atacurile cu drone au avut loc în timp ce secretarul de stat american Antony Blinken a anunțat un nou pachet de asistență militară pentru a ajuta Ucraina.

Două persoane au fost ucise în urma unui atac cu rachete asupra Kievului, a anunțat miercuri administrația militară locală, citată de AFP.

Kievul a suferit miercuri dimineață cel mai mare atac „din primăvară încoace”, au anunțat autoritățile militare, după ce două persoane au fost ucise într-un atac cu rachete asupra capitalei.

„Atac aerian de noapte. Kievul nu a mai văzut un atac atât de puternic din primăvară. Inamicul a lansat un atac masiv (…) folosind drone și rachete”, a declarat pe Telegram șeful administrației militare de la Kiev, Serghei Popko, precizând că „în total, peste 20 de ținte inamice au fost distruse” de apărarea aeriană ucraineană.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a scris pe Telegram că „doi oameni morți au fost găsiți” într-o clădire nerezidențială din districtul Shevchenkivskyi.

Un jurnalist AFP a relatat că cel puțin trei explozii au fost auzite în capitala ucraineană în jurul orei locale 5.00.

De asemenea, serviciile de urgență se aflau în districtul Darnyts’kyi, în sudul țării, unde au căzut resturi pe o clădire comercială, a scris Popko pe Telegram.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.