Stații mobile de control la granița cu Ungaria și Bulgaria, pentru fluidizarea...

Stații mobile de control la granița cu Ungaria și Bulgaria, pentru fluidizarea traficului

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Polițiștii de frontieră vor folosi stații mobile de control la granița cu Ungaria și Bulgaria pentru fluidizarea traficului în weekend. De asemenea, având în vedere canicula, sunt disponibile puncte de prim ajutor în Nădlac II și Giurgiu.

Zilnic, aproximativ 3.800 poliţişti de frontieră vor desfăşura în acest weekend activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

Poliția de frontieră anunță suplimentarea personalului până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, suplimentarea arterelor de control în funcţie de configuraţia punctului şi dinamica valorilor de trafic.

Tot pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cu operativitate, echipe mobile din cadrul structurii centrale se vor afla în principalele puncte de trecere ale frontierei – Nădlac II şi Giurgiu, pentru a acorda sprijin.

„Întrucât temperaturile ridicate se menţin şi la acest sfârşit de săptămână, iar traficul prin punctele de frontieră este unul foarte ridicat pe perioada weekendurilor, participanţii la traficul transfrontalier au la dispoziţie puncte de prim ajutor în PTF Nădlac II şi PTF Giurgiu.


Voluntari şi paramedici sunt pregătiţi să acorde ajutor de specialitate şi la sfârşit de săptămână în cele două puncte, în caz de nevoie”, transmite Poliția de frontieră.

Având în vedere că, la graniţa cu Ungaria şi Bulgaria, controlul se derulează în comun, măsurile de fluidizare pot fi dispuse în comun cu autoritățile de frontieră ale statelor vecine, în baza protocoalelor bilaterale, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate.

Întrucât s-a constatat tendinţa de a se tranzita cu preponderenţă PTF Nădlac II, de la graniţa cu Ungaria, respectiv PTF Giurgiu, de la cea cu Bulgaria, polițiștii recomandă tranzitarea frontierei naționale prin toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional. Aceștia arată că la frontiera româno-ungară sunt deschise 12 puncte de trecere cu specific rutier, iar la graniţa cu Bulgaria sunt operaţionale 11 puncte de trecere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.