Timişenele şi-au aflat programul din Liga 3. Politehnica s-ar putea să nu...

Timişenele şi-au aflat programul din Liga 3. Politehnica s-ar putea să nu aibă adversar la debut

0
DISTRIBUIȚI

Astăzi, la sediul FRF, a fost tras la sorţi programul Ligii 3, un eşalon la rândul ei alambicat ca format, diferit de primele două ligi. Realităţile acestui nivel fac ca Politehnica probabil să nu aibă adversar în prima etapă. Căci Crişul Chişineu-Criş, care a primit bila cu numărul 9 din urnă, e în pericol să nu înceapă campionatul.

Conform sportarad.ro, Crişul riscă să arunce prosopul din cauza datoriilor şi a disensiunilor de la nivel local – politic. Astfel, nu e sigur dacă se vor putea prezenta în prima rundă peste două săptămâni, la Timişoara. Liga2.ro a scris că arădenii au şi informat chiar azi FRF că se retrag, cu toate astea au fost introduşi la tragerea la sorţi a programului. Să fie rotund, 100 de echipe!

În prima etapă (25 august) din Seria 7 vor fi programate jocurile: Turceni – Buziaş, Jiul – Şimian, Lupac – U Craiova 2, Gilortul – Ghiroda şi Filiaşi – Deva. Phoenix Buziaş a solicitat să joace în deplasare prima etapă, ştiut fiind faptul că la arena din Carani mai sunt lucrări la vertiare.

Politehnica a primit bila cu numărul 2, astfel că în etapa a doua va avea deplasare la Lipova iar astfel primul meci acasă ar putea fi în runda 3, cu Socodor.


În etapa 4 alb-violeţii vor juca tot acasă, dar cu ACSF Oradea, în fapt FC Bihor, poate cel mai dificil adversar. Iar în etapa 5 Poli are deplasare la Periam. În etapa a 6-a alb-violeţii primesc replica Ineului. Etapa 7: Cermei – Poli; Etapa 8: Poli – Pecica; Etapa 9: Peciu Nou – Poli.

De remarcat că nou promovata timişeană din Peciu Nou are deplasare tocmai în Bihor în prima rundă, în timp ce pentru Periam va fi o reeditare a meciului de Cupă, cedat cu Pecica acasă în primul tur. Iar Ghiroda va începe campionatul la Tg. Cărbuneşti.

Runda I (25 august) din „C8” arată astfel: Lipova – Socodor, Poli – Crişul (dacă se prezintă oaspeţii), Oradea – Peciu Nou, Periam – Pecica, Ineu – Cermei.

Campionatul Ligii 3 e şi el unul „aparte”. Mai întâi totul se desfăşoară normal, tur-retur, fiecare cu fiecare. Primele patru clasate, din fiecare serie (sic!) merg în play-off, unde dispută câte trei jocuri cu adversarele. În play-out sunt programate tot jocuri tur-retur între locurile 5-10. Primele două clasate din play-off merg la baraj unde locul 1 joacă cu locul 2 din următoarea serie, tur-retur, la fel ca finala. În acest sezon, în mod special, va promova o formaţie în plus, în urma unui baraj ciudat cu manşe unice (semifinale şi finală) între cele mai bune 4 dintre cele 5 pierzătoare ale finalelor. Gazda va fi decisă prin sorţi.

Seria 7

 1. CSO Turceni
 2. Jiul Petroşani
 3. Voinţa Lupac
 4. Gilortul Tg. Cărbuneşti
 5. ACSO Filiaşi
 6. CSM Deva
 7. CSC Ghiroda şi Giarmata Vii
 8. U Craiova 2
 9. Viitorul Şimian
 10. Phoenix Buziaş

Programul complet al Seriei 7 poate fi vizualizat AICI.

Seria 8

 1. Şoimii Lipova
 2. Politehnica Timişoara
 3. ACSF Oradea (FC Bihor)
 4. Avântul Periam
 5. ACB Ineu
 6. Gloria LT Cermei
 7. Progresul Pecica
 8. CSC Peciu Nou
 9. Crişul Chişineu Criş
 10. CS Socodor

Programul complet al Seriei 8 poate fi vizualizat AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.