Trafic intens la granițele României. Peste 500.000 de persoane au trecut frontiera...

Trafic intens la granițele României. Peste 500.000 de persoane au trecut frontiera în ultimele 24 de ore

0
DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, prin punctele de trecere a frontierei de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 503.400 de persoane, cetățeni români și străini, şi peste 137.100 de mijloace de transport.

La nivel național, comparativ cu perioada similară a anului trecut, când au efectuat formalităţile de control aproximativ 297.000 de persoane pe ambele sensuri, în acest an se constată o creştere de aproximativ 69%.

La frontiera româno-ungară s-a înregistrat cel mai mare trafic, aproximativ 235.000 de persoane, în creștere cu 153% față de perioada similară a anului trecut când au efectuat formalitățile de frontieră aproximativ 92.700 de persoane.

Pe sensul de intrare în România au fost 257.178 de persoane, dintre care 18.082 de cetăţeni ucraineni. Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 05.08.2023, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 5.413.351 cetăţeni ucraineni.

„Ne aflăm în plin sezon estival, iar la fiecare sfârşit de săptămână ne aşteptăm la o creştere a valorilor de trafic în principalele puncte de trecere a frontierei, în mod special la graniţa cu Bulgaria şi Ungaria. Astfel, au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, respectiv de suplimentare a personalului.


Tot pentru fluidizarea traficului la granițele României, reprezentanţii Poliției de Frontieră Române menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din Ungaria si Bulgaria, pentru dispunerea unor măsuri comune astfel încât formalităţile de control să se deruleze cu operativitate. Întrucât participanţii la trafic utilizează preponderent PTF Nădlac II şi PTF Petea, de la graniţa cu Ungaria, respectiv PTF Giurgiu, de la cea cu Bulgaria, recomandăm cetăţenilor să tranziteze şi prin celelalte puncte de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se evite apariţia aglomerărilor”, a transmis Poliția de Frontieră.

La granița cu Ungaria sunt operaționale 12 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, iar la granița cu Bulgaria sunt operaţionale 11 puncte de trecere a frontierei.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, Poliția de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Informații privind situația punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată aici: Trafic Online – Politia de Frontiera.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat 57 de fapte ilegale (20 infracţiuni şi 37 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini. Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 50.000 lei. Au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de aproximativ 485.000 lei. Nu s-a permis intrarea în ţară a 19 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 21 cetăţeni români din diferite motive legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.