Transport cu zeci de migranţi, oprit de poliţiştii timişeni în drum spre...

Transport cu zeci de migranţi, oprit de poliţiştii timişeni în drum spre graniţa cu Ungaria

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Trei cetăţeni turci sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi iar unul dintre ei e în stare de arest preventiv. Poliţiştii din Lugoj au oprit marţi un automarfar în care se aflau zeci de călători ilegali din trei state asiatic. Doi dintre traficanţii de persoane foloseau un antemergător.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara efectuează cercetari pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranti, respectiv complicitate la trafic de migranţi, faţă de trei cetăţeni turci implicaţi în transportul unui grup de treizeci și șapte de cetăţeni străini care intenționau să iasă din România, ascunși într-un automarfar. Aceştia intraseră legal în ţara noastră.

Soferul turc este cercetat în stare de arest preventiv, iar ceilalţi doi sunt cercetaţi în stare de libertate. Acţiunea s-a derulat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Lugoj.

„Transportul a fost identificat în data de 29 august 2023, în jurul orei 02:40, de către poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Lugoj, care au oprit în trafic, pe centura orașului, un automarfar înmatriculat în Turcia, condus de un cetățean turc. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, sticlă pe ruta Turcia – Austria.


În urma controlului efectuat au fost depistați, ascunși în interiorul mijlocului de transport, un număr de treizeci și șapte cetățeni străini. Pentru clarificarea situației juridice a migranților s-a luat măsura conducerii mijlocului de transport și a persoanelor la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara pentru continuarea cercetărilor. În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din Banghladesh, Pakistan și India, cu vârste cuprinse între 20 și 45 de ani, care au intrat legal în ţara noastră în baza documentelor personale și a unor vize de muncă. Aceștia au declarat că s-au urcat în mijlocul de transport marfă pentru a se deplasa spre frontiera cu Ungaria. Extinzând cercetările în cauză, a fost oprit în trafic, tot pe centura Municipiului Lugoj, un autoturism marca BMW înmatriculat în Austria, în care se aflau doi cetățeni turci. Existând suspiciuni că pot fi implicați în traficul de migranți, aceştia au fost conduși la sediul ITPF Timișoara pentru cercetări. În urma verificărilor s-a stabilit că cei doi bărbaţi aveau rolul de antemergător”, a informat ITPF Timişoara.

În cauză se efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș privind săvârşirea infracţiunii de de trafic de migranți faţă de cetăţeanul turc, șoferul automarfarului, pentru care judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș, a dispus măsura arestului preventiv pentru o perioada de 30 de zile. Totodată cei doi cetățeni turci care aveau rolul de antemergător sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de migranți, mai arată sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.