Trei zile de Codru Festival cu peste 70.000 de spectatori la Pădurea...

Trei zile de Codru Festival cu peste 70.000 de spectatori la Pădurea Bistra, lângă Timișoara (video)

0
DISTRIBUIȚI

Conform estimărilor organizatorilor, în cele trei zile de desfășurare a Codru Festival 2023 la Pădurea Bistra de lângă Timișoara au participat peste 70.000 de spectatori. Pe cele șase scene amenajate în mijlocul naturii au urcat o serie de artiști cu renume internațional, iar fiecare scenă a avut un decor specific inspirat din povestea Codru.

Cel mai așteptat moment al primei seri a fost recitalul Parov Stelar, un nume binecunoscut pentru contribuțiile sale sonore la așa numitul electro swing, un amestec de jazzy, vintage cu accente EDM care se materializează printr-un hibrid retro-futurist amețitor de energic. Maestrul austriac care se află în spatele mixurilor a fost însoțit și de această dată de o multitudine de muzicieni talentați printre care s-a numărat și solista moldoveancă Elena Karafizi, iar spectacolul lor de 70 de minute a fost unul memorabil. La finalul show-ului o bună parte din spectatorii prezenți la scena principală erau epuizați din cauza dansului, iar pe chipurile celor prezenți se putea citi un sentiment de satisfacție. Tot pe scena principală au urcat și Alborosie & Shengen Clan care au adus cultura muzicii reggae și câteva extrase sonore din cel mai nou album al lor care poartă numele de Destiny, iar Implant Pentru Refuz au reușit și de această dată să bifeze un concert mai mult decât reușit, la care au contribuit fără îndoială și invitații Lucian Nagy, Cristi Baraiac, Ema Sărăcuț, Iliuță Rășinar., Gabriel Almași la teremin si Monica Lupu. Printre cei care s-au bucurat de aprecierile publicului în prima seară s-au mai numărat Alternosfera, Fără Zahar, Paraziții, Ada Milea, Țapinarii și Allover.

În cea de-a doua zi a evenimentului pe cele șase scene au urcat o serie de artiști îndrăgiți, printre care s-au numărat și membrii trupei Asian Dub Foundation, care cu amalgamul lor de rock, rap și punk au fost la-nălțime. O altă formație care a avut parte de aplauze prelungite a fost Luna Amară, iar cei de la Subcarpați – un nume nelipsit de pe scena oricăruii festival din țărișoara noastră – au cântat binecunoscutele lor șlagăre la unison cu cei prezenți. Printre celelalte nume care au asigurat un fundal sonor de excepție s-au numărat Mădălina Pavăl Orchestra, Azteca, Nane, K-lu, Alex Super Beats, Cred că sunt Extraterestru, Spitalul de Urgență, Mircea Vintilă sau Magnetical Muse.

Video: Anca Lungu

Tarja Turunen a fost fără îndoială cel mai așteptat nume în seara de duminică la Codru Festival, iar singurul regret al celor prezenți a fost faptul că recitalul ei nu a durat decât aproximativ o oră, fanii celebrei artiste dorindu-și mult mai mult. Faimoasa solistă a mulțumit publicului în repetate rânduri pentru atmosfera de la fața locului și a avut o prestație de nota zece. Coma și Dirty Shirt au reușit și de această dată să execute concerte de nota zece, iar Surorile Oșoianu și Lupii lui Calancea au impresionat mai degrabă prin show-ul lor vizual, care a fost apreciat de numeroșii fani. Printre cei care au cântat în ultima seară a evenimentului s-au mai numărat Melting Dice, Paulina, E-an-na și Culture Shock.
Pe lângă muzică, cei care care au mers la festival s-au relaxat în răcoarea Pădurii Bistra, într-un decor de poveste.


Sub umbra copacilor, binevenite într-o zi călduroasă de vară, hamacele și zonele special amenajate pentru relaxare, au fost pline. Cei mici au avut parte de ateliere de creație și aventură susținute de artisți și de un show cu Gașca Zurli.

Codru Festival face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii” în anul 2023 și este cofinanțat de Consiliul Județean Timiș prin programul TimCultura 2023, Comuna Ghiroda și Comuna Moșnița Nouă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.