Trupa Firma susține un concert în cel mai nou loc dedicat concertelor...

Trupa Firma susține un concert în cel mai nou loc dedicat concertelor din Timișoara, M2 Event Venue

1
DISTRIBUIȚI

Trupa Firma va susține un concert extraordinar în cadrul sesiunii de concerte inițiate de către cel mai nou loc dedicat concertelor din Timișoara, M2, aflat în buricul târgului, în Piața Iancu Huniade nr. 2.

În 2001, Firma își făcea apariția pe o piață muzicală care abia învăța să se alinieze la standardele internaționale. Cu versuri de o fină subtilitate și o perspectivă audio-vizuală inovatoare, identitatea trupei se face imediat remarcată și apreciată de un public pretențios și critic, dar și de presa de specialitate. Clipurile pieselor „La Orbire”, „Nimeni” şi „Important” spărgeau tiparele şi puneau în evidenţă o nuanţă cinematografică a viziunii Firma, rulând în heavy-rotation pe posturile televiziunilor. „La Orbire”, single-ul care a dat şi titlul primului album, ajungea pe locul unu în topul românesc al MTV-ului după primele două săptămâni de difuzare. Firma a fost prima trupă românească nominalizată la o secțiune internațională – „New Sounds of Europe” și invitată să performeze la gala MTV European Music Awards, în 2007 la München, după ce în 2004 fusese nominalizată la MTV European Music Awards la categoria „Best Romanian Act” și „Best Rock Band” la MTV Romanian Music Awards în 2005. Aflată în metamorfoză continuă, Firma transpune publicul în universuri paralele de la un material discografic la altul. În ultimii ani, acesta a fost invitat să călătorească alături de ei prin (des)cântecele incluse pe dublul album „Descântece. Vol 1 & 2” și să experimenteze live, la maximă intensitate, trăirile personajelor din lumea teatrului prin cele nouă piese create și interpretate în spectacolul „Deșteptarea Primăverii”. Recent, Firma a publicat un extras din concertul „Origini”, ce a avut-o ca invitată pe Maia Morgenstern.


Actrița a interpretat cu emoție și intensitate poezia „Vis cu cai”, acompaniată de o partitură muzicală. Seria concertistică Origini este formată din confesiuni electro-acustice în stil rock’n’roll, ce descriu dragostea trupei pentru muzică, poezie și teatru. Mai mult decât atât, evenimentele se bucură de prezența unor invitați speciali, nume marcante din lumea artistică. „Vis cu Cai” este extrasă de pe albumul „Poezii alese, Vol I”, o coproducție Firma Radio România, prin editura Casa Radio. Proiectul discografic reunește un set de nouă piese compuse de Daniel Rocca pe versurile poeților români, clasici și contemporani. Concertul formației Firma va avea loc vineri, 8 septembrie, de la ora 19, iar biletele se găsesc aici.

M2 Event Venue, cu sunet de Reflektor Venue

Noua sală dedicată concertelor din Timișoara, M2 Venue este situată în centrul orașului, în clădirea Modex (ce a găzduit cu câteva decenii în urmă și celebra discotecă Discoland) și va avea deschiderea oficială cu un party marca ZoleeVee, programat vineri, 1 septembrie, de la ora 19.

„M2 event venue a luat naștere fiindcă Timișoara avea nevoie de un spațiu mai mare pentru concerte. La Manufactura am avut parte de nenumărate cereri ale unor trupe străine care își doreau să vină în Timișoara și nu exista un spațiu adecvat. Într-un club sau pub încap între 100 și 150 de persoane, dar un venue oferă mult mai mult. Și la un alt nivel. Și la capitolul sunet și la capitolul lumini. E o experiență altfel. Prin acest venue de 3-400 de locuri punem Timișoara pe harta formațiilor care efectuează turnee internaționale. Sunetul de la M2 event venue este cunoscut timișorenilor, căci provine de la Reflektor Venue, locul care în opinia mea a avut cel mai bun sunet în Timișoara de-a lungul ultimilor ani. La capitolul venue a mai existat și Daos care după aceea s-a transformat în Capcana, dar care nu mai există fiindcă s-a demolat locul. Cred că publicul din Timișoara are nevoie de un asemenea loc unde să vadă formații pentru care în trecut mergea la Cluj, București, Budapesta sau Belgrad. Nu vom fi nișați, vom avea concerte din genuri muzicale diverse și spectacole de teatru, stand up comedy și party-ur“, a spus Benedek Robert, inițiatorul M2.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.