Ultimele tururi ghidate pentru o expoziție de neratat, la Cazarma U din...

Ultimele tururi ghidate pentru o expoziție de neratat, la Cazarma U din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Digital Cultura Space – parte a  Spotlight Heritage Timișoara din Cazarma U – a ajuns la final, și urmează să își închidă porțile luni, după ultimele evenimente programate în acest sfârșit de săptămână, când, între orele 16:00 și 20:00, vor fi organizate tururi ghidate care prezintă cultura și istoria orașului cu ajutorul tehnologiilor de realitate augmentată.

„Experiența noastră, a Spotlight Heritage Timișoara, în spațiul Cazarma U – Digital Culture Space, integrat în proiectul «după Sculptură/Sculptură după» a fost unică, o simfonie între artă și tehnologie,  în care patrimoniul a fost adus în contemporan, prin tehnologiile digitale pentru a spune povești unice prin artefacte inovatoare.


Spectacolul «Patrimoniul sub reflectoare – un salt în libertate» a fost un moment emoționant care a adus la viață istoria recentă a orașului în curtea Cazarmei U. Ne-am bucurat că aplicațiile au fost utilizate de multe oficialități și mii de vizitatori din diverse țări, de sute de copii și tineri, care au descoperit orașul, dar și  tehnologiile digitale de mare actualitate. Personal, mulțumesc Fundației Triade, partenerul nostru, pentru deschiderea arătată, voluntarilor studenți ai UPT și mediatorilor culturali care au fost puntea de legătură, mai ales în weekend, dintre digital și uman”, este un scurt bilanț făcut de Diana Andone, coordonator al proiectului „Patrimoniu sub reflectoare Timișoara”, inițiativă a Universității Politehnica Timișoara în parteneriat cu Muzeul Național al Banatului, parte a Programului Cultural Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.