Zeci de arme confiscate de la un bărbat din Timișoara, în urma...

Zeci de arme confiscate de la un bărbat din Timișoara, în urma unor percheziții UPDATE Suspectul, reținut

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș au efectuat astăzi o percheziție domiciliară, la un bărbat, de 58 de ani, în municipiul Timișoara, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

„În urma desfășurării activităților, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea confiscării și continuării cercetărilor, nouă arme letale lungi de vânătoare, 12 arme scurte letale, dintre care nouă pistoale letale, două pistoale letale tip revolver și un pistol letal cu calibrul de 6,35, precum și trei arme scurte neletale, două dintre aceste pistoale neletale fiind cu aer comprimat cu calibrul de 4,5 mm și un pistol neletal cu calibrul de 6 mm”, a transmis IPJ Timiș.

De asemenea, au mai fost descoperite și ridicate două componente esențiale pentru armele letale (o țeavă și o cutie de mecanisme), un amortizor de sunet, 1.377 de bucăți de cartușe letale calibrul 22 LR, 13 bucăți de cartușe letale de vânătoare cu alice, cu calibrul de 12, precum și un cartuș letal de vânătoare cu calibru de 20.

Totodată, în urma percheziției domiciliare, au fost descoperite și ridicate trei bucăți de cartușe letale cu calibrul de 6,35 mm, 1.500 de bucăți de cartușe neletale cu calibrul de 6 mm, 800 de bucăți de cartușe neletale cu calibrul 4 mm, 600 de bucăți cu capse de inițiere pentru proiectile cu calibru de 4 mm, 500 de bucăți de cartușe neletale cu calibrul 22, 2.000 de bucăți de alice cu calibru 4,5 mm și 1.500 de grame de pulbere neagră pentru muniție.

În continuare, se va dispune extinderea urmăririi penale și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă calificată.

UPDATE IPJ Timiș a anunțat că bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.