Artist din Timișoara, premiul pentru cel mai bun actor la Gala Tânărului...

Artist din Timișoara, premiul pentru cel mai bun actor la Gala Tânărului Actor HOP, organizată de UNITER

0
DISTRIBUIȚI

Cea de-a XXVI-a ediție a Galei Tânărului Actor HOP, un program al UNITER  care a avut loc la Alba Iulia, s-a încheiat cu desemnarea câștigătorilor premiilor galei de către juriul final al concursului. Pentru acestă competiție au fost selectați  25 de actori – 13 artiști la secțiunea individual și cinci grupuri – care au participat la ateliere de creație și clase de masterat susținute de artiștii Alexandru Dabija, Leta Popescu, Dragoș Buhagiar și Andrei Cozlac.

Juriul a acordat mai multe premii pentru cei mai buni actori și trupe, un premiu special și premii pentru prestanță, rostire scencă și expresie corporală, dar în urma votului pe site-ul www.galahop.uniter.ro, publicul a decis, la rândul lui, acordarea mai multor premii. Premiul pentru cel mai bun actor a revenit lui Alexandru Romescu, de la teatrul național timișorean, care a întrunit 603 voturi.


Absolvent în urmă cu trei ani  al Facultății de Litere și Arte – secția artă teatrală la universitatea din Sibiu, după care a urmat studii de masterat la Facultatea de Muzică și Teatru a Universității de Vest, Alexandru Romescu s-a remarcat în mai multe roluri, printre care, recent, cel al lui Eddie din spectacolul „Exod” de Oskaras Korsunovas, sau cele din spectacolele experiment puse în scenă de Kocsárdi Levente, „Erendira&Bună-sa/replayed” și „dosztoievskij b@r/reopening”, unde i-a dat viață lui Raskolnikov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.