„Brâncuși, dragostea mea!”, spectacol despre femeile celebre care au fost muze pentru...

„Brâncuși, dragostea mea!”, spectacol despre femeile celebre care au fost muze pentru sculptor, la Timișoara (foto)

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

În semn de prețuire pentru expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”, cea de-a IV-a ediție a festivalului „Sunlight Theatre” aduce la Timișoara spectacolul  „Brâncuși, dragostea mea!”, care va putea fi văzut în  2 octombrie, la ora 20:00, în sala Filarmonicii „Banatul”.

Spectacolul adus la Timișoara de fundația Artmedia scoate în evidență femeile celebre care i-au fost muze lui Brâncuși: Margit Pogany, Maria Tănase, Eileen Lane, Peggy Gugenheim, Madame Leonie Ricou, Maria Bonaparte, Cella Delavrancea, Baroneasa Renee Irana Frachon și Milița Petrașcu și este inspirat din cartea Claudiei Motea, „Brâncuși, dragostea mea!”, care reliefează influența pe care femeile au avut-o în creația marelui sculptor. „Sensul adânc al volumului Claudiei Motea, «Brâncuși, dragostea mea!» este o alcătuire rarisimă, nouă personaje-monolog căutându-și asprimea de palmă dogorită de piatră. Un căuș de rostiri despre Brâncuși. Toate personajele sunt, firesc, feminine. Nu, nu sunt doar nouă Muze brâncușiene așezate în praful de piatră al unui atelier. Ci sunt nouă icoane umane în ridurile cărora se odihnește irisul de Duh al Omului-Zbor. O carte, ca un joc din Marele Joc al Pietrei!”, sunt cuvintele rostite de părintele Constantin Necula despre acest volum, lansat deja în Franța, Elveția, Bulgaria, Republica Moldova, Belgia, Spania, China și recent, în America.

La Timișoara, lansarea va avea loc marți, 3 octombrie, de la ora 12:00, la Muzeul Național de Artă, în prezența unor personalități culturale de prestigiu invitate de artistă, cartea  urmând să mai apară în India și Japonia. Claudia Motea este și cea care, în spectacol, interpretează toate cele nouă  personaje feminine, personalități atât de complexe și de diverse care evocă poveștile de iubire trăite în atelierul sculptorului din Montparnasse, iar actorul Marius Bodochi este cel care îi dă glas lui Brâncuși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.