Camerata Bern, orchestră de renume mondial, în concert la Timișoara

Camerata Bern, orchestră de renume mondial, în concert la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Timișorenii se pot bucura de un nou spectacol din Festivalul George Enescu, eveniment internațional aflat la a 26-a ediție, care a început la București în 27 august și se va încheia în 24 septembrie 2023, și care este condus artistic de un timișorean foarte valoros, dirijorul Cristian Măcelaru.

Concertul din 14 septembie 2023, de la ora 19:00, aduce pe scena Filarmonicii Banatul o orchestră de cameră de renume mondial, Camerata Bern, cu 15 membri, toți soliști de excepție. Violonista Patricia Kopatchinskaja, „o forță irezistibilă a naturii, pasională, provocatoare și total originală în abordarea ei” așa cum a numit-o British Royal Philharmonic Society, este director artistic al ansamblului din anul 2018 și reușește să impună un repertoriu larg, de la baroc până la contemporan, diferit dar foarte apreciat.


Cu siguranță va fi un eveniment memorabil pentru publicul timișorean, care va primi un program deosebit, într-o interpretare neașteptată.

„Rotary Cetate Timișoara și-a concentrat în acest an atenția mai mult pe susținerea și promovarea evenimentelor culturale, pentru a onora anul Capitalei Europene a Culturii. În luna martie, pe scena Teatrului Național Mihai Eminescu Timișoara a fost organizat un spectacol cu voci excepționale de operă, Români celebri care au cucerit lumea, iar septembrie aduce pe scena Filarmonicii Banatul două concerte importante din Festivalul George Enescu: Camerata Bern și Manchester Camerata”, a transmis Rotary Cetate Timișoara.

„Este începutul unei noi tradiții la Timișoara, pe care sperăm să o putem onora la fiecare doi ani. Pentru Rotary Cetate este o onoare să fie partener în această călătorie culturală alături de Festivalul Enescu”, a spus Andreea Lutz, inițiatoarea proiectului, Past President Club Rotary Cetate Timișoara 2022-2023 și Asistent Guvernator District 2241 România și Republica Moldova 2023-2024.

Biletele pot fi achiziționate de pe entertix.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.