Cinci persoane, arestate preventiv în urma perchezițiilor de ieri din Banat. Cum...

Cinci persoane, arestate preventiv în urma perchezițiilor de ieri din Banat. Cum acționau traficanții de droguri

0
DISTRIBUIȚI

În urma celor 15 percheziții domiciliare efectuate ieri, oamenii legii au descoperit și ridicat 50 de grame de substanță cristalină, maro, 30 de grame de substanță solidă, cristalină, albă, susceptibilă de a fi drog de mare risc, 20 de grame de fragmente vegetale, verde-oliv, cinci grame de substanță solidă, maro, susceptibilă de a fi droguri de risc și 25 de grame de substanță solidă, maro, susceptibilă de a fi rezină de canabis.

De asemenea, au fost descoperite și indisponibilizate 125 de semințe de canabis, două cântare electronice de mare precizie și cinci dispozitive de mărunțire a fragmentelor vegetale de tip grinder, care prezintă urme de materie susceptibilă a fi droguri de risc.

Totodată, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 14 telefoane mobile, două dispozitive artizanale destinate consumului de droguri de risc, ce prezintă urme de materie, un pistol de tip revolver, muniție neletală, respectiv 73 de cartușe și muniție letală, respectiv un cartuș cu glonț de 9 mm.

Procurorii DIICOT Caraș-Severin au dispus reținerea a opt persoane bănuite, pentru 24 de ore, acestea fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Caraș-Severin, cu propunerea de arestare preventivă a cinci persoane reținute, acesta dispunând măsura privativă de libertate, pentru 30 de zile.

Reamintim că, la data de 26 septembrie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurorii DIICOT Caraș-Severin, au pus în aplicare 15 percheziții domiciliare, în județele Caraș-Severin și Timiș, într-o cauză penală privind traficul de droguri de risc, de mare risc și efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii.

„S-a reţinut că, în perioada 2022 – septembrie 2023, 15 persoane ar fi comercializat, în mod repetat, preponderent către tineri, droguri de risc (canabis), de mare risc (ecstasy, amfetamină și cocaină), precum și substanțe psihoactive.


Din cercetările efectuate a rezultat că bănuiții ar fi achiziționat substanțele în cantități mai mari, de la dealeri din județul Timiș, după care le-ar fi porționat în doze și le-ar fi vândut”, a transmis DIICOT.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraș-Severin, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraș-Severin și grupării Mobile de Jandarmi Timișoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.