Consilierul local Roxana Iliescu cere demisia șefului unei societăți din subordinea Primăriei...

Consilierul local Roxana Iliescu cere demisia șefului unei societăți din subordinea Primăriei Timișoara, care are un salariu de invidiat

0
DISTRIBUIȚI

Consilierul local Roxana Iliescu (Pro România) cere demisia lui Constantin Cocheci, directorul Societății de Transport Public Timișoara. Acesta, plătit cu peste 20.000 de lei pe lună, este acuzat de incompetență.

„Într-o încercare disperată de a-mi închide gura, directorul STPT a trimis luni, 25.09.2023, tuturor publicațiilor din Timișoara un răspuns adresat mie(?!) la o interpelare pe care i-am adresat-o in plenul CLT din data de 25 iulie 2023, la care nu a catadicsit sa răspundă două luni și asupra căreia am revenit cu o solicitare in scris vineri, 22 septembrie 2023. Pe lângă faptul că răspunsul este total neconvingător raportat la sumele evidențiate de Bilanțul la 31 decembrie 2022, Raportarea contabilă semestrială la 30 iunie 2023 și Situația datoriilor din contabilitatea societății la 17 iulie 2023, situație pe care, spre nefericirea unora o am (asupra acestui aspect voi reveni), Constantin Cocheci ma ia la rost cu o îndrăzneală nemărginită, spunând că dezinformările si atacurile nejustificate «slăbesc» societatea al cărui actionar sunt in calitate de consilier local.


Cu ce anume am dezinformat și care ar fi atacurile nejustificate «uită» să precizeze…”, a transmis Roxana Iliescu.

Consilierul local acuză creșterea datoriilor STPT în mandatul lui Cocheci, dar și lipsa mijloacelor de transport de pe trasee, în ciuda creșterii flotei companiei. Această problemă ar fi provocată, conform Roxanei Iliescu, de incompetența STPT, care, printre altele, nu reușește să înmatriculeze o parte dintre noile autobuze electrice.

„(…) e stupid să mi se impute că «slăbesc» societatea prin faptul că solicit/dezbat public informații legate de activitatea societății (fie ele pierderi, datorii, sau aspecte legate de gestionarea unităților de transport public)! Faptul ca informațiile legate de mersul societății denota o situație dezastruoasa, nu e vina mea ci a celor care o conduc, în special a directorului general Cocheci! Constantin Cocheci ar trebui să găsească soluții prin care să achite datoriile, sa imbunătățească situația economică a societății și să ridice calitatea transportului public, nu să emită judecăți politice asupra oportunității solicitărilor consilierilor locali. Dacă vrea asta, să candideze pe listele USR. La cât de slab este în calitate de director general, s-ar potrivi perfect pe listele lor. (…) Ia spuneți, Constantin Cocheci, cine «slăbește» societatea, eu, că fac publice aceste informații sau dumneavoastră, printr-un management dezastruos?! Să tac ca să puteți continua așa la nesfârșit? Să stea timișorenii sa înghețe la iarnă în stații că este incapabil Cocheci să bage autobuzele pe traseu, asta în contextul în care timișorenii plătesc cel mai scump bilet din țară?! Poate trimiteți și răspunsul la aceste întrebări la toată presa… Sau mai bine, direct DEMISIA, după un an de mandat dezastruos!”, mai spune comunicatul transmis de Roxana Iliescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.