p>Un nou eveniment care dezvăluie publicului deosebit de atractiva lume a gastronomiei bănățene, promovat de Culinaria Banatica, va avea loc marți, 12 septembrie, la Suppa Bar, între orele 13:00 – 15:00, unde Tudor Stricescu, reprezentantul Slow Food în Timișoara și invitat al acestei ediții, va vorbi despre perspectivele de viitor ale bucătăriei din această regiune.
Evenimentul, moderat de Caius Merșa, coordonator al proiectului, mai propune și alte teme de discuție, precum valoarea hranei produsă cu atenție și respect pentru mediu, arta gătitului încet, unde gustul și compoziția prind contur treptat, bucuria mesei de prânz care se poate transforma într-un moment de savurare și reflecție sau modul în care hrana, istoria și cultura se împletesc într-o experiență unică.
Prin aceste evenimente, Culinaria Banatica, proiect al Capitalei Europene a Culturii, își propune să creeze o comunitate pasionată de gastronomie, dedicată promovării bucătăriei autentice din regiunea Banatului și cunoșterii culturii culinare locale.