Dosar penal pentru trei bărbați din Tadjikistan care au vandalizat cetatea dacică...

Dosar penal pentru trei bărbați din Tadjikistan care au vandalizat cetatea dacică Sarmizegetusa Regia

3
DISTRIBUIȚI

Trei bărbați de naționalitate tadjică s-au ales cu dosar penal pentru comiterea infracțiunii de distrugere, în dauna patrimoniului cultural național.

„În data de 3 septembrie 2023, în jurul orei 12:45, Poliția Municipiului Orăștie fost sesizată de către jandarmii Postului Montan Grădiște cu privire la faptul că jandarmii au depistat trei bărbați de naționalitate tadjică, bănuiți că ar fi scrijelit diferite însemne, în incinta cetății dacice Sarmisegetuza Regia.


Echipa operativă care s-a deplasat la fața locului i-a identificat pe cei trei bărbați și a stabilit că aceștia (angajați ai unei societăți comerciale din Deva), în timp ce se aflau în incinta cetății dacice, au zgâriat trei pietre aflate în incinta cetății (cei trei bărbați au declarat faptul că se aflau în zonă ca și turiști și nu au știut că nu au voie să graveze pietrele respective). În cauză, polițiștii au întocmit dosar sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, cercetările continuând în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor comiterii faptelor și a stabilirii prejudiciului”, a transmis IPJ Hunedoara.

3 COMENTARII

  1. Ce vrăjeală pentru prosti, acest dosar penal deschis unor cetățeni străini, mai ales pentru acei cetățeni care provin din țări non_UE!!! E o măsură absolut inutila, la fel că în cazul emigranților străini care trec fraudulos frontieră de stat.
    E praf in ochi pentru opinia publică, a autorităților.
    Nici un cetățean afro_asiatic nu a fost afectat de aceasta ,,tragere la răspundere” care, de fapt …NU EXISTA!
    Sa ne arate cineva vreun cetățean african sau musulman care a săvârșit o infracțiune de acest gen și care ar fi fost condamnat în urma asa_zisei ,,cercetări penale” și a dosarului penal de ….kkat!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.