Două benzinării din Timișoara, închise pentru că nu aveau autorizație de mediu...

Două benzinării din Timișoara, închise pentru că nu aveau autorizație de mediu de peste un deceniu

0
DISTRIBUIȚI

Două benzinării care funcționau ilegal au fost închise de Poliția Locală Timișoara, iar proprietarul, același pentru ambele, a fost amendat cu 100.000 de lei.

„Astăzi am dispus prin Poliția Locală închiderea a două benzinării, care au funcționat ilegal pe str.


Mureș și str. Petofi Sandor. Cele două benzinării, cu același proprietar din altă localitate, nu aveau voie să funcționeze pentru că nu aveau autorizație de mediu – se pare din 2010 (!). Am dispus să fie închise imediat. Poliția Locală i-a și amendat cu câte 50.000 de lei pentru fiecare punct de lucru, deci 100.000 lei în total. Benzinăriile au lege specifică și nu sunt autorizate de primării. N-ar fi treaba noastră nici să-i controlăm. Altele sunt instituțiile care ar trebui să-i ia la puricat. Cu toate astea, am decis ca Poliția Locală, prin serviciile de mediu, disciplină în construcții și de control comercial, să facă verificări în paralel cu Prefectura la toate benzinăriile și GPL-urile din oraș”, a transmis primarul Dominic Fritz.

În perioada 28 august – 8 septembrie, la nivel național se desfășoară o campanie în cadrul cărei sunt verificate stațiile GPL. Verificările au fost dispuse la nivel național după tragedia de la Crevedia, iar la acestea participă pompieri, polițiști, dar și angajați ai ISCIR, CNCIR, ITM, ARR, ISCTR, ANAF. De asemenea, participă și angajați ai direcțiilor vamale și ai Agenției Naționale de Mediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.