Două turnee satelit de Cupă Mondială la floretă, organizate în sala „Constantin...

Două turnee satelit de Cupă Mondială la floretă, organizate în sala „Constantin Jude” din Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

 

Peste 170 de floretişti din peste 30 de ţări sunt aşteptaţi în acest weekend în Capitala Banatului. Timişoara e din nou un oraş de referinţă în scrima mondială prin organizarea celor două turnee satelit de Cupă Mondială: sâmbătă, 23 septembrie, are loc competiţia masculină – Memorialul „Romeo Pellegrini”, iar duminică, 24 septembrie, va avea loc Memorialul „Tudor Petruș”, întrecerea feminină de floretă.

„Printre invitații speciali ai competițiilor se numără și Laura Badea, campioană olimpică la Atlanta, în 1996, dar și Roxana Scarlat, multiplă campioană mondială.


Sala „Constantin Jude” va fi gazda acestor competiții de anvergură mondială, care vor putea fi urmărite pe canalele TVR. Turneele satelit sunt organizate de FIE – International Fencing Federation, prin Federatia Romana de Scrima, cu implicarea CSU Poli Timișoara și Universitatea Politehnica Timisoara. Întrecerile sunt finanțate de Primăria Municipiului Timișoara, prin Centrul de Proiecte Timișoara, iar printre parteneri se numără și Consiliul Judeţean Timiş”, informează organizatorii.

De asemenea, joi, 21 septembrie și vineri, 22 septembrie, la sala de la Baza sportivă nr. 2 a Universității Politehnica Timișoara are loc Cupei României la floretă, feminin și masculin, atât individual, cât și pe echipe. CSU Politehnica Timișoara este deținătoarea trofeului la masculin, pe echipe.

Competiţiile organizate în bătrâna „Olimpia” (C. Jude) au dus la disputarea jocurilor de handbal şi baschet din weekend, „în cuplaj”, vineri. Astfel, în Liga Zimbrilor, la ora 17.00, SCM Politehnica dă piept cu Steaua, în timp ce de la ora 19.45, SCM Timişoara (baschet) începe acasă sezonul de Ligă Naţională cu un duel în compania celor de la CSM Galaţi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.