Evenimente muzicale de neratat în cadrul săptămânii de iniţiere „Bun venit la...

Evenimente muzicale de neratat în cadrul săptămânii de iniţiere „Bun venit la UVT”

0
DISTRIBUIȚI
Bogdan Racz inițiatorul evenimentelor Mare Adunare Folk

La Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), pentru „boboci”, anul universitar începe cu Săptămâna de inițiere „Bun venit la UVT”, în ultima săptămână din luna septembrie. Pe parcursul acestei săptămâni, studenții înmatriculați în anul I de la programele de studii universitare de licență sunt așteptați la UVT pentru a descoperi ce înseamnă să fii student, cum funcționează mediul universitar și ce oportunități au din această postură.
Programul Săptămânii de inițiere la UVT cuprinde evenimente introductive și de acomodare, sesiuni de informare, sesiuni de consiliere și orientare în mediul universitar, tururi ale municipiului Timișoara și vizite la instituțiile culturale din oraș, activități de teambuilding, evenimente culturale, conferințe, dezbateri, expoziții, spectacole de teatru, proiecții de film, concerte etc.

Programul muzical al acestui eveniment debutează luni 25 septembrie, de la ora 20 cu un welcome party susținut de DJ Kuky și Phoebe 1, urmat de un silent party alături de DJ Kuky și Bandy.

Marți 26 septembrie de la ora 20 va avea loc un concert cu White Mahala. Trupa și-a primit botezul în deschiderea concertului celebrului Oscar Benton de la Sala Palatului. Cu stilul muzical neoromânesc, trupa face furori cu cele mai cunoscute cântece ale sale, „Cântece de derbedeu”, dar și cu piesele de pe materialul discografic „Cocoșelu”. Solistul formației este actorul Ovidiu Niculescu, cunoscut publicului în special din filmele „Restul e tăcere”, „Filantropica” sau „Băieți buni”.


Componența Trupei White Mahala este: Ovidiu Niculescu zis Manglo (voce, chitară), Silviu Enache zis Pâinea lu’ Dumnezeu (chitară solo, voce), Daniel Nicolae zis Comisaru’ (clape, voce), Călin Vama zis Gavroche (bass) și Doru Cinca zis Smardoiu cu suflet bun (tobe, voce). Seara de marți va fi completată cu un DJ set susținut de ZoleeVee.

Miercuri, 27 septembrie, de la ora 20  va avea loc un nou episod din seria de evenimente „Mare adunare folk“. Prima ediţie a acestui maraton folkist a avut loc în luna iunie a anului 2008.

„De-a lungul timpului, în cadrul serilor de folk au participat și artiști consacrați, precum Vasile Mardare, Dinu Olărașu sau Emeric Imre, dar de fiecare dată, momentele cele mai interesante au fost din partea celor neanuntați. Astfel, avem adevărate suprize muzicale din partea unor oameni din public care cântă la diverse instrumente. Fiecare adunare folk are parte în pauzele momentelor muzicale de intervențiile celor din public. Oricine dorește să spună o poezie, o mică povestioară, o anecdotă, este mai mult decât binevenit“, a spus Bogdan Racz, inițiatorul evenimentelor „Mare adunare folk”. Pentru această ediție, invitații speciali sunt membrii formației Ocru.

Ziua de joi aduce în fața publicului Conceptul Univibes Talks cu Dora Gaitanovici și Mădălina Pavăl, care se va desfășura de la ora 18 în Aula Magna „Ioan Curea“ la sediul central al UVT.  În aceeași zi de la ora 20 flautistul Matei Ioachimescu susține momente muzicale alături de Romanian Flute Ensemble și PERCUSSIONescu. Artistul are o activitate concertistică impresionantă, fiind recunoscut pentru interpretările repertoriului baroc, modern, dar și pentru proiecte cross-over.

Toate acțiuniile muzicale din cadrul seriei de evenimente Bun venit la UVT vor avea loc în curtea din spatele sediului central UVT, lângă tereneul de baschet, iar programul complet al manifestărilor se găsește aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.