Flight Over Borders: solista ucraineană Jamala a susținut un concert extraordinar la...

Flight Over Borders: solista ucraineană Jamala a susținut un concert extraordinar la Timișoara (foto si video)

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1064911557">

Duminică seara, sub genericul Flight Over Borders, la Iulius Mall a avut un concert special care i-a adus în fața spectatorilor pe DJ Kuky, Jamala și Argatu.

Jamala este o cântăreață ucraineană de origine tătară și armeană, care și-a început cariera cu 22 de ani în urmă și a devenit cunoscută pe plan internațional în 2016 când melodia ei „1944“, care evocă deportarea tătarilor din Crimeea, a obținut marele trofeu la concursul Eurovision. De la începutul războiului inițiat de Rusia împotriva Ucrainei, artista a inițiat o serie de campanii de ajutorare a ucrainenilor și a ridicat de nenumărate ori subiectul Crimeei și a culturii tătare de aici și s-a întâlnit cu o serie de politcieni printre care se numără Nancy Pelosi,  Anthony Blinken, Volodymyr Zelensky și Joe Biden. Anul trecut, Jamala a cântat alături de membrii celebrei formații U2 în cadrul unui eveniment desfășurat în S.U.A. numit Kennedy Center Honors, unde solista a cântat alături de Hozier și Brandi Carlile melodia Walk on..Tot în cadrul aceluiași eveniment Jamala a avut ocazia să interpreteze și imnul Ucrainei.

La Timișoara, artista ucraineană a cântat și câteva melodii din cel mai recent album al ei, „Quirim”, care a fost editat anul acesta, iar printre piesele care s-au făcut auzite duminică seara s-a numărat bineînțeles și compoziția care a câștigat concursul Eurovision. În timpul concertului solista a evocat de mai multe ori tragediile războiului iar la final artista a mulțumit de mai multe ori României pentru sprijinul acordat Ucrainei. De altfel, solista a postat și un mesaj pe rețelele sociale cu mulțumiri speciale adresate orașului Timișoara și organizatorilor evenimentului, Flight Festival.

Primele beat-uri ale serii de duminică au fost oferite de un DJ set cu DJ Kuky, iar după concertul susținut de Jamala, spectatorii au avut parte de un recital susținut de Argatu, care i-a avut ca invitați speciali și pe timișorenii MC Woodie și Mega Dillah.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.