Gala premiilor Uniunii Artiștilor Plastici din România are loc în acest an...

Gala premiilor Uniunii Artiștilor Plastici din România are loc în acest an la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Gala Premiilor, cel mai important eveniment cultural al Uniunii Artiștilor Plastici, se va desfășura în acest an la Timișoara – Capitală Europeană a Culturii. Evenimentul anual, va avea loc în 15 septembrie, în Sala Barocă a Muzeului Național de Artă și va fi transmis în direct de TVR Timișoara, între orele 18:00 și 20:00, emisiunea urmând să fie retransmisă de TVR Cultural în aceeași zi, la ora 22:00 și duminică, 17 septembrie, de la ora 15:00.

Vor fi acordate premii pentru artiști care au avut participări semnificative la expoziții în anul 2022, urmând a fi acordate premii speciale – Marele Premiu, Premiul de Excelență, Premiul Juriului, Premiul pentru Diaspora, Premiul pentru Tineret – și premii pentru specialitățile nominalizate în proiect.


Cu acest prilej, Uniunea Artiștilor Plastici din România va acorda și titlul de „Prieten al Artelor” unor personalități și instituții care s-au remarcat în susținerea culturii naționale.

Gala este susținută de Ministerul Culturii iar parteneri ai evenimentului sunt Muzeul Național de Artă, Direcția pentru Cultură și Patrimoniu Timișoara, Facultatea de Arte și Design a Universității de Vest Timișoara și filiala Timișoara a UAP din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.