Instalație luminoasă de mari dimensiuni, plus ateliere de creație, tehnologie și discuții...

Instalație luminoasă de mari dimensiuni, plus ateliere de creație, tehnologie și discuții în Parcul Central din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Un nou proiect al fundației Flight, intitulat „Shine Your Light”, al cărui titlu este inspirat din sloganul Timișoarei Capitală Europeană a Culturii, dorește să completeze programul acesteia prin încurajarea reflecției și a dialogului cu cetățenii.

Alexandru Șumălan, creator de instalații, și sculptorul Benjamin Varga vor crea o instalație luminoasă de mari dimensiuni, care simbolizează cetățeanul care „luminează orașul prin el” și se implică în transformarea orașului. Instalația va putea fi văzută până în 25 octombrie, în Parcul Central „Anton Scudier”, lângă monumentul ostașului necunoscut, și în tot acest răstimp vor fi organizate și activități tematice pentru copii și adulți, care vin să completeze simbolistica acesteia.

Cei mici vor putea să participle la ateliere de creație, tehnologie și la discuții, între 30 septembrie – 1 octombrie, 7 – 8 octombrie și 14 – 15 octombrie, între orele 12:00 – 16:00, iar pentru cei mari, organizatorii lansează o dezbatere publică intitulată  „Un capital pentru toți: TM2023”, care va avea loc în 30 septembrie, de la ora 11:00, în Parcul Central „Anton Scudier” și va încerca să lămurească în ce fel folosește titlul de capitală europeană culturală fiecărui locuitor al orașului.


Invitați vor fi prof.univ.dr. Adriana Babeți, prof.univ.dr. Marcel Tolcea și psihologul Mircea Dragu, care vor dezbate cu publicul mai multe teme, precum „Timișoreanul și titlul de Capitală Europeană a Culturii”, „Cum contribui eu la acest titlu și la acest program?” sau „Cum mă schimbă acest program?”. Intrarea la evenimente este liberă.

UPDATE Instalația luminoasă, dar și dezbaterea, se mută la Iulius Gardens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.