Întâlniri cu înalţi diplomați ale preşedintelui CCIAT

Întâlniri cu înalţi diplomați ale preşedintelui CCIAT

0
DISTRIBUIȚI

În cursul acestei săptămâni, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a avut mai multe întâlniri la București cu înalți diplomați ai ambasadelor străine în România.

La invitația Excelenței Sale Han Chunlin, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Florica Chiriță a participat la recepția de Ziua Națională a Chinei, prilej cu care, înaintea evenimentului oficial, președintele CCIAT a mulțumit înaltului diplomat pentru inițiativa și sprijinul acordat în organizarea la Timișoara, în luna mai, a evenimentului de prezentare a CIIE Import Expo Shanghai 2023, cel mai mare târg multisectorial de profil din lume, ce a avut ca rezultat înscrierea unui număr impresionant de firme timișene la misiunea economică organizată de CCIAT în China, la Shanghai, în luna noiembrie. „La întâlnirea noastră de la ambasadă din aprilie, când m-ați rugat să intermediez, dar mai ales să conving conducerea Centrului Național Expozițional Shanghai să vină la Timișoara, la Camera de Comerț, într-o zi de duminică, pentru o întâlnire cu companiile timișene, recunosc că am fost puțin sceptic că această acțiune va avea rezultate. Iată că m-am înșelat, ați reușit, într-un timp scurt, ca o importantă delegație de afaceri timișeană să fie prezentă în noiembrie la Shanghai. (…). Vă admir și vă felicit!”, a mărturisit Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România.

O altă întâlnire a avut loc cu Excelența Sa Ștefan

Tomašević, ambasadorul Republicii Serbia în România. Scopul principal al vizitei a fost acela de stabili o agendă de lucru comună pentru perioada care urmează, cu acțiuni și evenimente concrete care să răspundă cerințelor și interesului de colaborare a celor două comunități de afaceri.


Astfel, au fost convenite următoarele acțiuni ce se vor desfășura sub egida Ambasadei Serbiei în România: organizarea la Timișoara a unui forum de afaceri multisectorial România-Serbia; organizarea în colaborare cu Camera de Comerț a României a unei misiuni economice românești la Belgrad; organizarea la Timișoara a unei prezentări a stațiunii Buziaș cu potențiali investitori din Serbia;  înființarea la Timișoara a unui campus pentru tinerii baschetbaliști; organizarea unei întâlniri a firmelor producătoare din Serbia cu distribuitori și lanțuri de supermarket-uri din Timișoara, în vederea deschiderii de magazine proprii; participarea companiilor timișene la Belgrade Wine Salon, în perioada 7-9 decembrie, care reunește 120 de producători de vinuri din peste 20 de țări ale lumii; derularea de proiecte de cooperare transfrontaliere. Totodată, în calitatea CCIAT de reprezentant al sistemului cameral în relația cu Serbia, Excelența Sa va intermedia o întâlnire a președintelui CCIAT cu conducerea Camerei Naționale a Serbiei, în vederea revigorării și eficientizării relațiilor de colaborare inter-instituționale. „În momentul de față, volumul schimburilor comerciale dintre cele două state este unul bun dar există un potențial mare de creștere. Este necesar să promovăm accesul bilateral de produse. (…) Sunt dispus să vă acord tot sprijinul ambasadei și al meu personal pentru consolidarea cooperării dintre Camera de Comerț Timiș și camerele de comerț partenere din Serbia, dar și pentru dezvoltarea de noi colaborări” , sunt asigurările date de  ambasadorul Republicii Serbia în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.