Iohannis spune că România a achiziționat armament ultramodern și își pregătește mai...

Iohannis spune că România a achiziționat armament ultramodern și își pregătește mai bine militarii

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Alocarea a 2,5% din PIB Armatei a permis României să abordeze noi achiziții de mare amploare, armament ultramodern de ultimă generație, afirmă Klaus Iohannis.


El pune accent și pe pregătirea militarilor români.

„Suntem în faza în care dotarea Armatei noastre trece în cu totul și cu totul nou nivel. Încă din 2015 am decis să alocăm 2% din PIB pentru Apărare, din care o mare parte pentru dotare, iar începând din acest an alocăm 2,5%. Acest lucru ne-a permis să abordăm noi achiziții de mare amploare, de mare importanță, armament ultramodern de ultimă generație. Dar, să nu uităm, în același timp, aceste alocări a permis o pregătire superioară a personalului militar, pregătire care se desfășoară continuu. De exemplu, aici în baza Cincu, împreună cu aliații”, spune Klaus Iohannis.

El afirmă că dotările „au schimbat complet fața Armatei României”.

„Însă, suntem hotărâți să continuăm cu aceste programe de înzestrare. (…) Important e să știm că banii sunt foarte bine folosiți pentrui dotare și pentru pregătirea militarilor”, încheie Iohannis.

Șeful statului a vizitat, marți, entrul de Instruire Întrunită „Getica” de la Cincu, împreună cu premierul Marelui Ducat al Luxemburgului, Xavier Bettel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.