Ipocrizia ipocriților

Ipocrizia ipocriților

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

După întreruperea meciului de fotbal România – Kosovo, văd că mulți și-au exprimat opinia că cei din tribune care au provocat această întrerupere sunt niște idioți. În general mi-s de acord cu ei, „ultrasul” român e o glumă. Dar nu în acest caz.

Brigada de arbitri (din Franța) a întrerupt partida de fotbal România – Kosovo pentru că tribuna a afișat mesajul „Kosovo je Serbia” (plus Basarabia e România, dar să rămânem la Kosovo, pentru că ăsta e meciul).

FIFA și UEFA pun mare preț pe faptul că nu permit politicului să se amestece în fotbal. OK, sună bine, în principiu.

Dar în situația în care România este unul dintre statele care nu recunoaște oficial existența Kosovo (situație cam 50/50 pe mapamond), mai este îndreptățit arbitrul să considere că mesajul respectiv e un motiv întemeiat pentru întreruperea partidei?

Deci UEFA vrea ca România să respecte ideea forului fotbalistic de a lăsa politica în afara fotbalului, dar nu concepe faptul că cetățenii unui stat care nu recunoaște existența Kosovo afișează un mesaj în acest sens.

În ciuda deceniilor trecute de la încetarea focului, fosta Iugoslavie este în continuare un butoi de pulbere.

La modul general, „suporterul român” are o reputație proastă, și pe bună dreptate, dar faptul că niște români (cetățeni ai unui stat care nu recunoaște existența Kosovo) și-au exprimat o părere în acest sens într-un spațiu public nu ar trebui să constituie un motiv pentru întreruperea unui meci de fotbal.

Și oricum, naționala României se descurcă și singură să rateze calificări la turnee finale. Iar în ceea ce privește ipocrizia FIFA/UEFA, ajunge să urmărim câteva documentare realizate în ultimii ani de Netflix sau Amazon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.